Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trakya, Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Bursa, Bilecik, Sakarya'nın güneyi), Kuzey ve Kıyı Ege ( İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Kütahya) ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 4 ila 7 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bolu çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (40-60 yer yer 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.