Daha önce de bazı grupların Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Olağan Genel Kurulu'nda aday olduklarını belirtmiş ve bu konuyla ilgili birer basın toplantısı düzenlemişti.

Son olarak da Meslekte Erdem Grubu adına Hasan Akgün, Oda Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Akgün, Mali Müşavirlik mesleğine hak ettiği saygıyı yeniden kazandırmak için bu yola çıktıklarını söyledi. Akgün, “Kıymetli meslektaşlarımız bu görevi bize layık görürlerse öncelikli hedefimiz kamu kuruluşları ile mükellef arasında sıkışıp kalan Mali Müşavirlik mesleğini hak ettiği saygınlığa ulaştırmak olacaktır. Odamızı şeffaf bir anlayışla yöneteceğiz. Tüm farklı fikirlerin bir araya geldiği, güvenilir, yenilikçi, tevazu sahibi bir anlayış içinde olacağız” dedi.

NEDEN ERDEM?

Meslekte Erdem Grubu olarak yola çıkmalarının gerekçesini açıklayan Akgün, Türkçe sözlükte erdemin ahlakın övdüğü iyi olma, alçak gönüllülük, doğruluk, yiğitlik vb. niteliklerin genel adı olarak tanımlandığını belirtti. Akgün, "Öyleyse  Erdemli olmak ancak bilgi sahibi olmakla mümkündür. Erdemli insan hayatını aklı ile yöneten, tüm karar ve davranışlarına aklı ile yön veren, bilgiyi güç, aklı yol gösterici olarak kullanan insandır. Erdem kendini yenileyebilmektir. Erdem dayanışmadır. Erdem güvenilir olmaktır. Erdem toleranstır. Erdem tevazudur. İşte bu anlayışla yola çıktık” dedi.

Bu sebeple tüm Mali Müşavir camiasının 1 Mart Muhasebeciler gününü kutlarız…