Merkezefendi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Kontrol ve Yapı Ruhsat birimi için geliştirilen " Yapı Ruhsat Takip Sistemi’  belediye toplantı salonunda tanıtıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcıları ile Mimar ve Mühendisler Odası temsilcileri ve yapı denetim firma yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen “Yapı Ruhsat Takip Sistemi” tanıtım toplantısında, programın amaç ve hedefleri için hazırlanan sunum gerçekleştirildi.  
 
 ‘Hedefimiz,  şeffaf hizmet vermek’
Ruhsat durumlarının internet üzerinden kolayca sorgulanabileceğini ifade eden Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde, yapılanma anlamında yüzde 70-80 oranında ruhsat başvuruları Merkezefendi Belediyemize yapılıyor. Bu sistem sayesinde halkımız bundan sonra, belediyeye gelmek zorunda kalınmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Ayrıca vatandaşlar proje kontrol işlem sonuçlarını, varsa proje eksikliklerini görebilecekler. Bu hizmetten yaralanacak vatandaşlar gerekli sorularını da sistem üzerinden iletebilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir. Hedefimiz, güçlü iletişim, en uygun süre ve üstün şeffaflık elde etmek” dedi.
 Merkezefendi Belediyesi’nin resmi web sitesi ‘merkezefendi.bel.tr.’ adresine giren vatandaşların, sol köşede bulunan e-Ruhsat linkine tıklayarak, dünyanın her yerinden ruhsat durumlarını öğrenme fırsatı bulabilecek. Vatandaşlar, vatandaşlar kendilerine ait yerlerin ruhsat durumu bilgilerine erişip çıktılarını alabilecekler.
E-Ruhsat tanıtım toplantısı sunum ve konuşmalar sonrası soru cevap şeklinde devam etti.