Belediye binası önünde düzenlenen etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İstanbul Zeytinburnu Belediye başkan yardımcısı Ekrem Zekeriya İskenderoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu bir konuşma yaptı.

Ünlü tıp ve İslam Alimi Merkez Efendi’nin Denizli doğumlu olduğunu kaydeden Başkan Subaşıoğlu, "Biz ilçemizin adını Manisa ve İstanbul iyi tanıdığı, Denizli’nin de her geçen gün daha iyi tanımaya başladığı Merkez Efendi’den aldık. Merkez Efendi çok önemli bir İslam alimidir. Merkez Efendi’nin diğer bir yönü de tıp konusundaki uzman olmasıdır.
Kendisi 1526’da kurulan Darü’l Şifa’nın başına getirilen bir alimdir. Şu an adına mesir macunu denilen 41 çeşit ayrı bitki ve baharattan oluşan macunu yaptı. Mesir macunu o dönem halka çok fazla dağıtıldı. Hassa Hatun’u iyileştiren mesir macunu o dönem daha da ünlü oldu’’dedi.


Başkan Subaşıoğlu, Merkez Efendi’nin isminin gelecek nesillere aktarılabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini de sözlerine ekledi.   
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise, bu tür etkinliklerle değerlerimize sahip çıkıldığını kaydederek, Başkan Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından mesir macunu dağıtılmaya başlandı. Kurulan platformun üzerine çıkan protokol üyeleri ellerinde mesir macunlarını vatandaşlara doğru dağıtmaya başladı. Vatandaşlar kendilerine doğru atılan mesir macunlarını kapmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşlar şemsiye ve çanta açarak ilginç görüntüler oluşturdu. Ardından da protokol üyeleri vatandaşlara fesleğen dağıttı. Fesleğen dağıtımı Cuma namazının ardından Bayramyeri Meydanı’nda da devam etti.