Belediye ekipleri Merkezefendi’nin“pırıl pırıl” olması için temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün süpürge ekibi, 50 mahalle, pazaryerleri ve işlek alanlarda temizlik yapıyor. Turkuaz renkli kıyafetleri nedeniyle vatandaş onlara Turkuaz Kahramanlar diyor.

İlk 6 ayda 37 milyon metrekare alan süpürüldü 

Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekip, 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde tam 36 milyon 321 bin 790 metrekare alanı süpürdü. Sadece haziran ayı içinde ise bu rakam 6 milyon 29 bin 822 metrekare oldu. İlçe sınırları içine olan 23 pazaryerini de her hafta süpüren ekibin ilk 6 aylık dönemde pazaryerlerinde süpürdüğü alan ise 1 milyon 280 bin 502 metrekare. 

3 bölge her gün süpürülüyor

Ekiplerin özellikle ticaret merkezlerinin yoğun olduğu Altıntop, Sırakapılar ve Saraylar mahallelerinde her gün süpürme çalışması yaptığını söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, haftalık program dahilinde 50 mahallede süpürme işleminin yapıldığını belirtti. Yetkililer, 1adet süpürme aracının sürekli olarak çalıştığını, yılın ilk 6 aylık döneminde sadece bu aracın 30 milyon 727 bin 434 metrekare alanı temizlediğini kaydetti. Ekiplerle beraber ilk 6 aylık dönemde

67 milyon 49 bin 224 metrekare alan temizlendi. 

Yetkililer, “Kendisini ve çevresini temiz tutmakla yükümlü kılınmış kişiler olarak evimize gösterdiğimiz özeni, çevremize de gösteriyoruz ve ‘Evimiz Merkezefendi’ diyoruz. Merkezefendi’nin cadde ve sokaklarından pazaryerlerine kadar geniş bir alanda temizlik işlerine önem veriyoruz ve bu sayede ortaya tertemiz bir Merkezefendiçıkıyor” dedi.