Merkezefendi Belediyesi Meclisi'nin ekim ayı toplantılarının son oturumunda 2017 bütçesi 175 milyon lira olarak kabul edildi. Performans raporu ve 2017 yılı bütçe görüşmelerinde CHP ve MHP Grubu bütçeye yönelik görüşlerini dile getirdi. CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Şeniz Süzek Doğan, Merkezefendi Belediyesi'nin bankada 47 milyon lira parasının bulunmasını eleştirdi. Doğan, "Biz hesaplarımızda insanımızın hizmetine sunulması beklenen projelerde kullanılması gereken nakit parayı neden bekletiyoruz. Merkezefendi Belediyesi bir banka mıdır? Finans kurumu mudur? Yoksa ilçe halkımıza hizmet etmek üzere kurulmuş bir belediye midir" dedi. 

Başkan Muhammet Subaşıoğlu ise, hizmet üretilmediği eleştirilerini haksız bulduğunu belirterek, programlar dahilinde hizmet ürettiklerini söyledi. Subaşıoğlu, belediye olarak gerçekleştirdikleri hizmetler ve projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. MHP ve CHP Grup Başkanvekilleri ise altyapı çalışmalarının uzun sürmesini eleştirerek vatandaşa eziyet çektirildiğini söyledi. 



Grupların söz almasının ardından yapılan oylamada belediye bütçesi 175 milyon lira olarak AK Parti ve MHP Grubu'nun evet oylarıyla geçti. Bütçede harç ve ücretlerde artış yapılmadı. CHP Grubu ise bütçeye hayır oyu verdi. 

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, 2017 yılı bütçesinde yatırımlara önemli bir pay ayrıldığını belirterek, "2017 yılı bütçesi hayırlı olsun. Bütçede yatırımlara önemli bir pay ayırdık. 2017 yılı Merkezefendi için yatırım yılı olacak" dedi.