Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz,Merkezefendimizin kurumsal kimliğine katkı sağladı. Artık tüm programlarımızda öğrencilerimizin oluşturduğu bu müzik olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi Türkiye’de sosyal belediyecilik anlamında bir ilki daha gerçekleştirdi. Bu anlamda ülkede kendi müziğini belirlemek için çalışma başlatan ilk ilçe belediyesi olan Merkezefendi Belediyesi, kurumsal kimliğine katkı sağlayacak olan önemli çalışmayı sınırları içerisinde bulunan Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdi. ‘Merkezefendi Müziğini Arıyor’ ismiyle başlayan ve yaklaşık 3 ay süren bir çalışma sonucunda öğretmenler ve öğrenciler 10 adet müzik oluşturdu. Uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından tüm müzikler dinlenerek seçme işlemi yapıldı. 10 müzikten 3 tanesi halk oylamasına sunuldu. Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sayfasından yaklaşık 1 ay boyunca halk oylamasına sunulan yarışmada birinci belli oldu.

BİRİNCİLER ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NDAN ALDI

Keman öğretmeni Kemal Kocamanoğlu ve 12. sınıf öğrencileri Ezgi Yalçın ve Gülnaz Ona’nın hazırladığı ‘Selen’ isimli parça halk oylamasıyla birinci seçildi. Yarışmada ‘Günebakan’ isimli parça ikinci, ‘Karma’ isimli parça ise üçüncü oldu. Öğretmenler ve öğrenciler, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Subaşıoğlu, birinci olan ekibe ödüllerini takdim etti. Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz, Merkezefendimizin kurumsal kimliğine katkı sağladı. Artık tüm programlarımızda öğrencilerimizin oluşturduğu bu müzik olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.