Başkan Subaşıoğlu, programda marka belediye olacaklarını vurgulayarak“Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında marka olma hedefindeyiz” dedi ve markalaşmanın yolunu gösterdi: “Çok önemli ve büyük projelerimiz var”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli’de yerel bir televizyon kanalının program konuğu oldu. Başkan Subaşıoğlu programda hem gündeme dair hem de belediyenin çalışmaları noktasında önemli açıklamalarda bulundu. 

“KATI ATIK BEDELİNİ KALDIRAN İLK BELEDİYEYİZ”

Subaşıoğlu’nun belediye çalışmaları hakkında yaptığı açıklamaların ilk gündeminde alınan su faturaları kararı vardı. Mobil uygulama ‘Periscope’ ile de canlı yayınlanan meclis toplantısının bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Subaşıoğlu, şeffaflığın önemine değindi. Subaşıoğlu “Geçtiğimiz günlerde Merkezefendi Belediyesi’nin Ağustos ayı toplantılarını gerçekleştirdik. Bunu ilk defa ‘periscope’ mobil uygulama vasıtasıyla canlı olarak ekrana getiren belediye olduk. Merkezefendi Belediyesi meclis toplantılarının halka açılması ve şeffaflık anlamında çok çok önemli bir iş bizim için. Bu sadece bir teknoloji kullanımı değil, aynı zamanda siyasete katılımın önünü açan bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu meclisimizde de çok önemli kararlar aldık. Bir kere katı atık bedeli olan ve her aboneden her ay alınan 5 lira 90 kuruş yıllık 72 TL olan bedeli belediye olarak kaldırdık. Bu kararı mecliste alan ilk belediye biziz. Türkiye Belediyeler Birliği’nde yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde bu bedelin alınmayabileceği üzerine meclisimiz böyle bir karar verdi. Su faturalarını vatandaşımız için bir ölçüde de olsa hafifletmiş olduk” diye konuştu. 

“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında da çok önemli projelerinin olduğunu ifade etti. Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında marka olma hedefimiz var. Bu konu ile ilgili çok önemli projelerimiz var. Merkezefendi sınırları içerisinde 10 okulda portatif havuzlar kurduk. Bu noktalarda yaklaşık 50 kişilik kadroyla 5 bin öğrencimizi“yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz” kapsamında havuzlarımıza davet ettik. 5. sınıfı bitiren 5 bin öğrencimize 5 bin bisiklet dağıtımımız son sürat devam ediyor. Bu projemizde ülkemizde ses getiren bir çalışma oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da buna devam edeceğiz. Yine önümüzdeki günlerde 50 yaşını tamamlamış 4 bin vatandaşımızı ‘Tarihe Yolculuk’ kapsamında Çanakkale ve Bursa’ya götürmeye devam ediyoruz. Yine bu mecliste karar aldık. Merkezefendi ilçemiz sınırları içerisinde 12.sınıfta olan öğrencilerin tamamını inşallah İstanbul’a götüreceğiz. Bu öğrencilerimizin üniversite tercihi yapmadan önceki perspektiflerini ve vizyonlarını değiştirebilmek İstanbul’da iki üniversite gezisi yapmak istiyoruz. Bunun yanında onlara boğaz turu yaptırıp, Panorama 1453 Tarih müzesini gezdirmek istiyoruz. Onları İstanbul’un tarihini ve kültürünü yansıtan eserlerle buluşturmak istiyoruz. Bugüne kadar bu ölçüde bir proje hiçbir belediye tarafından gerçekleştirilmedi. Merkezefendi Belediyesi olarak inşallah biz bunu gerçekleştireceğiz. Bugün Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisindeki 5 bin çocuğumuzu uçurtma ile buluşturduk. Bu çocuklarımızı sanal dünyadan uzaklaştırarak, fiziksel aktivitelerle buluşturmak adına uçurtma bizim için çok önemli. İnşallah bu projemizde devam edecek. Önümüzdeki günlerde okullarımızın içerisinde 12 adet halı saha yapıyoruz. İhalesini yaptık. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 10 halı saha yapmıştık. 12 tane daha ilave ediyoruz” sözleriyle projelerin detaylarını anlattı. 

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NDAN ÇOK ÖNEMLİ ORNAZ AÇIKLAMASI

Başkan Subaşıoğlu, Merkezefendi ilçesinin en önemli alanlarından bir olan Ornaz Vadisi’nin Denizli’nin incisi olacağını söyledi. Subaşıoğlu, “Haziran ayının ortasından bugüne kadar 2014 yılında yaptığımız asfalt ve yol çalışmalarının tam 10 katını gerçekleştirdik. İklim müsaade ettiği takdirde kasım ayının sonuna kadar bu alanda çok ciddi yatırımlarımız devam edecek. Önümüzdeki aylar içerisinde yeni projeler açıklayacağız. Yapısal projelerimiz olacak. Geçtiğimiz aylar içerisinde hem Bahçelievler’de hem Yeşilyurt’ta kapalı pazaryeri ihalelerimizi tamamladık. Temellerini attık ve inşaatları devam ediyor. İnşallah Kurban Bayramı öncesi her iki pazaryerimizi de açmak istiyoruz. Göveçlik ve Yenimahalle’de pazaryeri proje etüt çalışmalarımız devam ediyor. Yenimahalle’de bir etüt merkezi de yapacağız. Yine Merkezefendi sınırları içerisinde hobi bahçesi olarak nitelendirdiğimiz Denizli açısından yeni bir projemiz vardı. O konuyla ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Şimdiden vatandaşlarımız taleplerini bize yazılı ve sözlü olarak bildiriyorlar. Yine geçtiğimiz günlerde basına da yansıdığı gibi Ornaz’daki kiracılarımızı tahliye ettik. Çünkü biz Ornaz Vadisi’ni Merkezefendi’nin Denizli’nin incisi haline getirmek ve çehresini değiştirmek istiyoruz. Dünya çapındaki firmalarla görüşüp oraya bir peyzaj projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ornaz Vadisi, Başkarcı ile bütünleşerek Merkezefendi ve Denizli’nin belki de Türkiye’nin incisi olacak.” ifadelerine yer verdi.  

“HANGİ PARTİ YENİLİK GETİRİRSE…”

Gündeme ilişkin konulara da yer veren Başkan Subaşıoğlu “Temenni ediyorum ki; bu erken seçim sonrasında Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecek bir TBMM aritmetiği ile karşı karşıya kalır. Türkiye’nin mutlaka istikrarlı bir şekilde tek başına bir iktidar tarafından yönetilmesinin çok önemli faydalarının olduğunu bu süreç içerisinde anlamış olduk. Ben bunu sadece AK Parti için de söylemiyorum. Tüm siyasi partiler hedeflerini tek başına iktidar olmak için koymalıdırlar. Bu düğümü yine vatandaşımız çözecektir. AK Parti de diğer partilerde mutlaka seçim sonuçlarından hisse anlamında kendilerine ders çıkaracaklardır. Herkes kendi hatalarından ders çıkaracaktır ve çıkarmaları gerekir. Tüm partilerin kendilerini yenileyerek yeni jenerasyonlarla, yeni söylemlerle toplumun önüne yeni alternatiflerle çıkmaları gerekiyor. Hangi parti yenilik getirirse, hangi parti reformcu bir nitelik alırsa o parti öne geçecek ve Türkiye’yi yönetecektir. İnşallah bu AK Parti olur. Çünkü biz bu partinin kurucusu olarak AK Parti’ye güveniyoruz. Reformcu ve değişimci kimliğine inanıyoruz.  Bunun karşılığını da milletimizden alacağına inanıyorum” diye konuştu.