Sosyal projelerin adeta üssü haline gelen Merkezefendi Belediyesi, ‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında tam 4 bin 500 Merkezefendili’yi Çanakkale ve Bursa ile buluşturdu. Bugüne kadar 100 otobüs şehitler diyarına hareket ederken, önümüzdeki günlerle yapılacak turla toplam 5 bin kişiye ulaşılacak. 

Yolculuk uhrevi bir ortamda başlıyor 
Gezilerde yolculuğun ilk durağı Bursa Ulu Cami oluyor. Burada Sabah Namazı kılan kafileler, uzman rehberlerden 1399 yılında inşa edilen ve içerisinde adeta kültür zenginliği taşıyan cami hakkında bilgiler alıyor. Ardından Bursa’da yer alan Yeşil türbe, Emir Sultan Türbesi ve diğer kutsal mekanlar ziyaret ediliyor. İlk günü Bursa’da tamamlayan kafile 1 gün konaklamak üzere Erdek ilçesine geçiyor. Ertesi günün ilk saatlerinde Çanakkale’ye hareket eden kafile şehitler diyarına ulaşıyor. 

Destanını yazıldığı yerlerde duygu dolu anlar yaşanıyor
Seyit Onbaşı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği ve cepheleri gezen kafileler, buralarda da uzman rehberlerden bilgiler alıyor. Yaşanan destansı olaylar burada Merkezefendililere aktarılıyor. Yer yer duygu dolu anların yaşandığı gezide tarihin izleri adeta anlatılanlara şahitlik ediyor. 

Her yıl 5 bin kişi gidecek
Bugüne kadar 4 bin 500 kişiyi Çanakkale ve Bursa’ya götürmenin kendilerine onur verdiğini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, önümüzdeki her yıl için 5 bin kişinin toplamda da 20 bin kişinin buralara gezdirilmesini planladıklarını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bilindiği üzere topraklarımız aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak bugünlere gelmiştir. Ülkemizin bekası ve bağımsızlığı uğruna nelerin feda edildiğini ilçe halkımıza yakından anlatabilmek için bu turları düzenliyoruz. Bursa’da ceddimizi  tanıyan ilçe halkımız, Çanakkale’de de bu ülke için seve seve canını veren yiğitlerin destanlarını yakından görerek dinliyor. İlçe sakinlerimiz atalarıyla buluşuyor. Biz bu hizmeti vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Bundan sonra da vatandaşlarımızı O güzel yerleri görme imkanı sunmaya devam edeceğiz” dedi.