Eski Zahire Pazarı, MHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol’un hayata geçireceği “Merkezefendi Çarşısı” ile yeniden hayat bulacak. Çarşıda yerel ürünler satılacak. Yerel üreticiler desteklenecek.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkezefendi Belediye Bakan Adayı Nihat Yeniyol, kamuoyunda eski zahire pazarı olarak bilinen ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerin bakım ve onarımının yapıldığı yere Merkezefendi Çarşısı yapacak. 
Eski Zahire Pazarı’nın olduğu bölgeye yapılacak çarşı sit alanına gelen turistlerin ağırlanma mekanı olacak. Ayrıca gençlik merkezleri, yeme-içme, etüt merkezleri, ücretsiz kurslar, el işi ürünlerinin satıldığı mekanlar, mini cep sinemaları ve tiyatro gibi diğer kent içi merkezler ile Vali konağının yanına yapılacak sanat meydanı bir aksta toplanacak. 
Merkezefendi Çarşısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Merkezefendi Belediye Bakan Adayı Nihat Yeniyol, “Tarihi Kaleiçi Çarşısı sit alanı olduğu için o bölgeye bir şey yapılamıyor. Biz de Kaleiçi esnafını ve o bölgede bulunan esnafları canlandırmak ve belirli bir hareket aksı oluşturmak amacıyla yola çıktık. Proje ekibimizdeki arkadaşlar Merkezefendi Çarşısı’nı önerdi. Çarşı sit alanına gelen turistlerin ağırlanma mekanı; bunun yanında ilçemiz için de prestij kaynağı olacak.  Bu proje ile hem ticaretin canlanması, hem de Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin rahatça dinlenip alışveriş yapacakları yerel ürünleri bulabilecekleri yer oluşturacağız” dedi.