Müftülük binasında gerçekleşen ziyarette Merkezefendi Belediye Başkan Vekili Hasan Kılıç ile Başkan Yardımcısı Fatih Işık’ın yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Akif Eskicioğlu da katıldı. 
Ziyarette konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Vekili Hasan Kılıç, tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayarak, “Peygamberimiz bilgisizliğin, cehaletin, zorbalığın, barbarlığın, şirkin, putperestliğin ve her türlü kötü davranışların doruk noktaya ulaştığı bir zaman diliminde âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Onu anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.
Bildiğiniz gibi, 14-20 Nisan tarihleri arasında, efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşrif edişinin 1444. yıldönümü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile kutlanmaktadır. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması ‘Hz. Peygamber ve insan onuru’ olarak belirlenmiştir. O’nun ümmeti olmak bizler için en büyük bir onur kaynağıdır. Peygamberimiz bir insandır, ama insanların en hayırlısıdır. Kutlu Doğum Haftası’nın Peygamberimiz’e layık, hayırlı bir ümmet olmamıza vesile olması dileği ile tüm hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum. Kutlu Doğum Haftası’na ilişkin Denizli Müftülüğü olarak yoğun bir çalışma içerisindesiniz. Merkezefendi Belediyesi olarak bu çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum.” dedi.  
“Amacımız birlikte yaşama ahlakını aşılamak”
Bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı ise, “Kutlu Doğum Haftası’nda tebrikleşme yapalım dedik. Bu bağlamda resmi kurumlarımızın ziyaretlerini kabul ediyoruz. Kutlu doğumu anlamak için birbirinden farklı programlar düzenledik. Bugünün gündem konusu birlikte yaşama ahlakı olarak ön plana çıkıyor. Bu konuda ciddi sorunlarımız var. Hazreti Peygamber’i ciddi anlamda anlamak gerekiyor. Bu tür etkinliklerle vatandaşlarımıza güzellikleri aktarmaya çalışıyoruz. İnşallah faydası olacaktır” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkan Vekili Hasan Kılıç ile Başkan Yardımcısı Fatih Işık’ın yanı sıra Kültür ve Sosyal işler Müdürü Mehmet Akif Eskicioğluİl Müftüsü Veysel Çakı’ya günün anlam ve önemine ilişkin çiçek takdim etti. 
İl Müftüsü Veysel Çakı da konuklarına günün anlam ve önemine ilişkin kitaplar hediye etti.