Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından kurulan Merkezefendi Belediyesi’nde ilk ruhsat verildi. 
Yeni kurulan 28 İlçe Belediyesi içerisinde ilk yapı ruhsatını Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu verdi. Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen ilk yapı ruhsatı yapı sahibi Hüseyin Dündar adına Denizli Yapı Denetim yetkilisi Cennet Kocabozdoğan’a verilirken, ilk yapı kullanma izin belgesi de yapı sahibi Akın Türk’e Merkezefendi Belediye Başkanı tarafından verildi. 
Başkan Subaşıoğlu, "Seçim sonrası yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen yoğun bir çalışma temposu ile İmar Müdürlüğümüz kısa bir sürenin ardından vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Ekip arkadaşlarımızın sistemli çalışmaları sonucunda bugün, Merkezefendi Belediyesi olarak ilk yapı ruhsatını ve yapı kullanma izin belgesini verdik.Vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah sağlık ve muhabbet içinde oturmayı nasip etsin" dedi.
Yapı ruhsatını alan Hüseyin Dündar ve yapı kullanma izin belgesini alan Akın Türk de duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Subaşıoğlu’na teşekkür ettiler.