Denizli Merkezefendi Belediyesi’nde internet sitesi üzerinden ‘İmar Durumu Sorgulama Sistemi’ kullanıma açıldı.
Vatandaşların belediye ile olan işlemlerini kolaylaştırmak için her geçen gün yeni bir adım atan Merkezefendi Belediyesi, henüz beş aylık kuruluş aşamasının hemen ardından ‘İmar Durumu Sorgulama Sistemi’ni de hizmete sundu.
İmar durumlarının internet üzerinden kolayca sorgulanabileceğini ifade eden Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen      e-imar hizmeti sayesinde, bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalınmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla imar durumu sorgulanabilecek ve böylece vatandaşlarımız, e-imar sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir.” Dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin resmi web sitesi ‘merkezefendi.bel.tr.’ adresine giren vatandaşların, sağ köşede bulunan ‘İmar Sorgulama’ linkine tıklayarak, dünyanın her yerinden imar durumlarını öğrenme fırsatı bulacağını dile getiren Başkan Subaşıoğlu, “ Vatandaşlarımız, Merkezefendi ilçe merkezinde istedikleri yere ilişkin konumu görüntüleyebilecek ve ilgili yerin ön imar durumu bilgilerine erişip çıktı alabilecekler. Vatandaşlarımız bu belgede tapu bilgileri ve adrese göre parseline ilişkin; kullanım türü, inşaat nizamı, kat adedi, bina yüksekliği, emsal, ön bahçe ve komşu bahçe yapı yaklaşma mesafeleri, yan bahçe, taks, kaks emsal bilgileri ile ilgili bilgilere ulaşabilecek. Alınan belge bilgi amaçlı olup, resmi işlemlerde kullanılmaz” dedi.