Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu mazbatasını aldıktan sonra yeni belediye kuruluşunu kısa sürede tamamlayıp çalışmalara başladı.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alarak Merkezefendi Belediyesi’nin kurucu başkanı olarak görevi teslim alan Muhammet Subaşıoğlu, çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu mazbatayı aldıktan sonra kadro işlemlerini tamamladı. Emlak, Fen İşleri ve İmar servislerini en kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefleyen Başkan Subaşıoğlu vatandaşların mağdur olmaması için bu hedefini Türkiye’de en hızlı şekilde tamamladı.
Kuruluşunu eski özel idare binasında gerçekleştirilen Merkezefendi Belediyesi’nde işlerin düzene girmeye başladığını belirten Muhammet Subaşıoğlu “Diğer birimlerinin tam olarak faaliyete geçmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Her şey Merkezefendi halkının mutlu olması için. Tam olarak birimler hizmete girinceye kadar kadrolarımız cumartesi pazar demeden çalışacaklar. Tüm amacımız insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde hizmet alması. Çünkü biz sadece ve sadece hizmetkar olmaya talip olduk. Bizimle yola çıkan siyasi ve idari kadrolarımızda bizim bu düsturumuzda hareket edecek ve sadece ve sadece hizmet edecektir” dedi.