Türkiye’de ilk kez Merkezefendi Belediyesi tarafından liselerdeki okul başkanlarından oluşturulan Okul Başkanları Meclisi, ilçede faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından milli iradeye yapılmak istenen darbe teşebbüsüne bir tepki de Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi’nden geldi. Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nin Delikliçınar Meydanı’ndaki basın açıklamasına Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı.
 
Türkiye’nin 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde böylesine bir ihanetle karşı karşıya gelmediğini belirten Okul Başkanları Meclisi Başkanı Furkan Tarhan, “Kara bir leke olarak 15 Temmuz gecesinde yaşananlar,ülkemizi bitirmeye yönelik atılmış en büyük adımlardan biridir. Gazi Meclis’in ne zorluklarla kurulduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Düşman işgaline rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti’nin büyük bir özveriyle kurduğu meclis, 15 Temmuz tarihinde vatan hainleri tarafından bombalanmıştır. Yine o geceki saldırılarda demokrasi şehitlerimiz darbeye dur diyebilmek adına şehit olmuştur. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde böylesine bir girişim olmamıştır. Bu nasıl bir cürettir ki, halkın milli iradesine saldırılmaktadır? Bu darbeyi yapmak isteyenlerin ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütlerinden ne farkı vardır? Büyüklerimizin 1960 ve 1980 darbelerinde yaşananları anlattıklarında hala daha tüylerimiz ürpermektedir” dedi.
 
Tarhan açıklamasının devamında, “Bugün ise bizler de genç nesil olarak 15 Temmuz gecesinde bir darbe girişimini görmüş ve bundan oldukça etkilenmiş vaziyetteyiz. Vatanımıza yapılan bu ihanet, yirmili yaşlardaki biz gençleri ülkemize bir kez daha sımsıkı sarılmamızı sağlamıştır. Böylesine tehlikeli bir dönemde Yüce Türk Milleti, tüm siyasi ve ideolojik görüşlerini bir kenara bırakmış, genciyle yaşlısıyla, 7’den 70’e 79 milyon nüfusuyla kol kola, omuz omuza girmiş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inmiştir. Vatanını, milletini seven herkes meydanlarda ülkesine sahip çıkmıştır.Bizlerin bu meydanları vatan hainlerine bırakma gibi bir düşüncesi de yoktur. Şuanda Türk vatandaşı olarak cuntacıların yapmaya çalıştıkları darbe girişimine karşı dimdik elimizde al yıldızlı bayraklarımızla tarihi bir duruş sergiliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
 Tarhan, “Bu akşamgünlerdir meydanlarda olan Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu önderliğindeki Okul Başkanları Meclisi olarak cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milli iradesine darbe yapamazsınız diyoruz. Bu vatanın yediden yetmişe yılmaz bekçileri olarak meydanlardayız. Devletimizin her daim yanında olduğumuzu buradan bir kez daha açıklıyor ve her türlü terörle mücadelede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin her kademesindeki büyüklerimize destekte olduğumuzu da buradan bir kez daha kamuoyuna bildiriyoruz.
Tek Vatan, Tek millet, Tek Bayrak, Tek Devlet. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileriz” diye konuştu.
 
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da yaptığı açıklamada “5 Temmuz akşamı tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de darbeye hayır demek adına meydanları doldurdular. Merkezefendi Belediyesi okul başkanları meclisimiz var. Bunu bir yıl önce okullarda demokratik yollarla seçilmiş, başkanlarımızın kurmuş olduğu, okul başkanları meclisimiz ilk günden bu yana meydanlara çıkıp nöbete tutuyorlardı. Bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıktıkları için, milletin iradesinin yanında yer aldıkları için. Ben bu gençlerimizle çok büyük gurur duyuyorum” dedi