Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi  halkı için hayata geçirilen proje ve çalışmaları aktardı, planlanan projelerden bahsetti. 1. Yılın kuruluş yılı olduğunu belirten Başkan Subaşıoğlu, 2015-2016-2017 ve 2018 yıllarının yatırım yılı olacağını kaydetti. Özellikle mali disiplin, insan kaynakları yönetimiyle projeler konusunda bilgiler verdi. Merkezefendi Belediyesi 30 Mart seçimlerinde kuruldu. Bundan 1 yıl önce vatandaşlarımız bize teveccüh göstererek emaneti bizlere verdiler. Merkezefendi’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz seçimlerde belli bir yüzdeyle başkanlığa seçildik ama ilçemizde 272 bin vatandaşımız yaşıyor. Hiçbir ideolojik farklılık gözetmeksizin herkese eşit hizmet götürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevlendirmelerimizi de ideolojik yapmadık. Bugüne kadar böyleydi. Bundan sonra da böyle devam edecek. Kuruluşumuzda fiziksel mekan sıkıntısı yaşadık. 1-2 bina kiralayarak bu sıkıntıyı belli ölçüde belli zamana kadar aştık. Rutin belediyecilik hizmetlerini veriyoruz” dedi.
SOSYAL ADELETÇİYİZ
Merkezefendi Belediyesi’nde çalışanlar arasında ücret adaletsizliği probleminin yaşandığını da söyleyen Başkan Subaşıoğlu, yan yana çalışan ve aynı işi yapan çalışanlar arasında ücret uçurumunun yaşandığını ifade etti. ‘Biz sosyal adaletten yanayız. Bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz’ diyen Başkan Subaşıoğlu, “İnsan kaynakları konusunda ilk başta karışım vardı. Kabiliyetli çalışkan kişilerle yürüyeceğimizi söyledik. Çalışmalarımıza devam ederken kesinlikle ideolojik bir yaklaşımda olmayacağımızı söyledik. Bu konuda da bir hayli yol aldık. Bugün itibariyle insan kaynaklarının değerlendirilmesi bakımından bir hayli mesafe aldığımıza inanıyorum. Farklı kurumlardan katılımlar olduğu için ilk başladığımız dönemde ücret konusunda çok farklılar meydana geldi. Hala da devam ediyor. Aylık brüt 6 bin 500 lira maliyeti olan arkadaşımız olduğu gibi 2 bin liraya mal olan arkadaşlarımız da var. Biz sendikayla yaptığımız görüşmelerde ücret uçurumunu zamana yıllara yayılmış biçimde ortadan kaldırabilmek için çözüm geliştirdik ama sendikayla anlaşamadık. Aynı işi yapan bir  işçi 1300 lira alırken diğeri 4 bin lira alıyorsa orada iş  barışı ve sosyal adaletten bahsetmek doğru değil. Biz sosyal adaletçiyiz. Bu bizim karakterimizde var. Bu işle ilgili ciddi mücadele ettik, edeceğiz, vazgeçmiş değiliz. Biz siyaseten yaklaşarak yüzde 15 zam diyerek sorunları halının altına süpürebilirdik, bunu yapmadık. Bunu vicdanımız kabul etmedi” diye konuştu.
KİMSEYE BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK
Mali disiplin konusunda çok hassas olduklarını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, belediyenin kimseye 1 kuruş borcunun bulunmadığını ayrıca yapımı süren projelerin de paralarının hazır olduğunu kaydetti. Başkan Subaşıoğlu, “Mali disiplin konusunda çok titiz hareket ettik. Piyasada bu başkan çok cimri dediler. Siyaseten yetimin hakkını koruyorum demek çok kolay. Ama bunu yapınca eleştiriliyorsun. İkinci nemli konu mali disiplindi. Bunu tam anlamıyla sağlamış durumdayız. Merkezefendi Belediyesi’nin kimseye 1 kuruş borcu yoktur. 4 yıl boyunca yapılacak olan projelerin kaynakları da vardır. Mali anlamda hiçbir sıkıntımız yoktur. 2015 ve 2016 yılının ilk yarısı arasında yapılacak olan projelerin parasının tamamı kasamızda mevcuttur.” dedi. 
VERİMLİLİK VE PERFORMANS ESASLI İŞ YAPMA KÜLTÜRÜMÜZOLUŞACAK
Verimlilik ve performans esaslı iş yapma kültürü oluşuncaya kadar tüm çalışmaları detaylarıyla inceleyeceğini de kaydeden Başkan Subaşıoğlu, “Başkan tüm detaylara karışıyor diyorlar. Evet her detaya bakıyorum. Sistemi oluşturuncaya kadar, mali disiplinle hareketle iş yapma kültürü oluşturuncaya kadar bunu yapacağız.” Diye konuştu.
SKATEPARK PROJESİ ÇOKYAKINDA
Bir çok sosyal projeye imza atacaklarını söyleyen Başkan Muhammet Subaşıoğlu, yakın zamanda Skatepark projesinin hayata geçeceğini belirtti. Projede sona doğru gelindiğini ifade eden Başkan Subaşıoğlu, “Akkonanak, Karaman ve Muratdede Mahallesi kesiştiği yerde, Ege Bölgesi’nin ve Denizli’nin ilk skateparkını yapacağız” dedi.
PAZARYERLERİ VE HOBİ BAHÇELERİ GELİYOR
4 mahallede kapalı pazar yeri yapılacağını da müjdeleyen Başkan Subaşıoğlu, “4 mahallemize kapalı Pazar yeri yapacağız. Bahçelievler, Yeşilyurt, İlbade ve Yeni Mahalle’de yapacağız. Projemiz hazır, öz kaynakları hazır. Bu projeler yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak. Hobi bahçesi projesi üreterek emekli vatandaşlarımızı toprakla buluşturacağız. Buna ilişkin yer arayışımız sürüyor. Bu proje 2016 yılının ilk yarısının sonuna doğru bitecek” dedi. 
ORNAZ VADİSİ DÜZENLENECEK,KAR MEYDANI YAPILACAK
Ornaz Vadisi’nde düzenleme yaparak Denizli’nin incisi haline getireceklerini de kaydeden Başkan Subaşıoğlu, eski Başkarcı binasının da yıkılarak kar meydanının yapılacağını müjdeledi. Başkan Subaşıoğlu, “Ornaz Vadisi’nde ciddi mücadelemiz var. Problemlere uğraşırken, dünya çapında bir firmaya proje hazırlattık. Sadece hukuki sıkıntılarımız var. Bunu aşınca projemizi uygulayacağız. Türkiye’nin örnek gösterilecek incisi olacak” diye kaydetti.
AVRUPA’DA ETKİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Avrupa yerel ve bölgesel konseyi çalışmaları konusunda da konuşan Başkan Subaşıoğlu, “Bilindiği üzere Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin teşviği Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla geçtiğimiz günler içinde Avrupa Konseyi  yerel ve bölgesel yönetimler kongresine katıldım. Burada yerel yönetimlerin sorunlarının yanı sıra Avrupa’nın da sorunları tartışılıyor. Türkiye’nin temsilci sayısı 18’e çıkacak. Önümüzdeki dönemlerde de tematik tartışmalarda da yer almak istiyoruz. Siyaset ve sosyal bilimci olduğumuz için konulara çalışarak gidiyoruz” dedi.
YÜRÜYÜŞÜMÜZ GELENEKSEL OLACAK
Gelecek hafta yapılacak olan ‘Merkezefendi obeziteye karşı yürüyüşte’ projesine ilişkin de konuşan Başkan Subaşıoğlu, “2014 yılı bizim için kuruluş yılı oldu. 2015-2016-2017 ve 2018 yılları yatırım yılı olacak. Bugüne kadar 3 önemli sosyal projelere imza attık. Önümüzdeki haftada yürüyüş etkinliği düzenleyeceğiz. Bu yürüyüşü İstanbul Avrasya koşusu gibi geleneksel hale geleceğiz.  Teknik projeleri tanımlamak kolaydır. Matematiksel olarak tanımlanabilir. Fakat sosyal projelerde bunu yapmak zordur” diye belirtti.
ZİHİNSEL SERMAYE AYIEMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Zihinsel sermayeye de yatırımlar yaparak  paylaşma esaslı projeler ürettiklerini ve bundan sonraki süreçte de üreteceklerini kaydeden Başkan Subaşıoğlu, “Bize desteklerinden dolayı GEKA’ya teşekkür ediyoruz. Kitap ve oyuncak projemizi sürdürüyoruz. Bu projeyle birbirinden uzaklaşmış çocuklarımızı paylaşmayı öğreterek birbirilerine yaklaştırmak istiyoruz. Belediyeyi kurarken yatay mimarlıktan bahsetmiştik. Dikey mimaride komşuların birbirinden haberi olmuyor. Vatandaşlarımızı birbirine yaklaştırmak için bu projelere imza atacağız. Paylaşma esasında çocuklarımızı zihinsel olarak hazırlamamız gerekiyor. Özellikle oyuncak ve kitap projesinde bunu amaçlıyoruz. Bu projeyle paylaşmayı enjekte ettiğimize inanıyorum. Bir yastıkta 50. Yıl projesiyle yaşlılarımızı konuşturduk. Bu projeyi daha da derinleştirerek görünür hale getireceğiz. Zihinsel sermaye ayırmaya devam edeceğiz. Her ne olursa olsun kendi mutfağımızda bu tür projeleri üretmeye devam edeceğiz. Aklın bile satın alınması doğru değil. Belediyemizi sağlam temeller üzerine kurduğumuza inanıyorum. Gelecek dönemde de projelerimizi üreteceğimiz düşünüyorum” dedi.
Bir yıllık değerlendirme konuşmasının ardından salona 1. yıl nedeniyle yaş pasta getirildi. Parti grup başkanvekillerini yanına çağıran Başkan Muhammet Subaşıoğlu, onlarla birlikte yaş pasta keserek yıldönümünü kutladı. Ardından meclis maddelerinin görüşülmesine geçildi.


İlk olarak kapalı zarf usulü seçim yapılarak yeni dönem (2016 yılı) görev yapacak encümen üyeleri seçildi. Encümen üyeliklerine Hasan Serter 22 oy, Şevki Demir ile Ayhan Mazıoğlu 21’er oy alarak seçildi.
Daha sonra ihtisas komisyonlarının seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na İbrahim Uzunoğlu, Necip Filiz, Fatih Aydemir, Osman Erdemir ve Hamdi Soylu seçildi.
Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu seçimlerine geçildi. Bu komisyona Kamuran Taşdan, Yusuf Görgüç, Süreyya Kaya, Nigar Hüyük, Ebru Lema Kalkan seçildi.
Genel İşler Komisyonuna ise Mahir Altuğ, Fazıl Altıntaş, Halil Hilmi Bozca, Fatma Atsay, Yusuf Garip oy birliğiyle seçilen isimler oldu.

Çevre ve Sağlık Komisyonuna ise Nuran Sözgen, Hüseyin Aktürk, Selma Yıldız, Ayşe Hazer ve Mehmet Nuri Serbest diğer komisyonlarda olduğu gibi oybirliğiyle seçildi.Seçimlerin ardından meclis oturumu sona ererken, Pazartesi günü 2. Meclis toplantısının yapılması oybirliğiyle karara bağlandı.