AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi açılış dersine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Siyaset Akademisi'nde açılış dersini veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 14 yıllık AK Parti iktidarının başarı hikayesinin arkasında güç zehirlenmesi yaşamadığını, seçim kaybeden bir belediye başkanı adayını dahi oturtmadıklarını söyledi. Türel, güç zehirlenmesi yaşamayan AK Parti'nin, 14 senedir iktidar olmasına rağmen yıpranma payını hiç yaşamayan bir tabloyu ortaya çıkardığını belirterek, "İktidarlar güç zehirlenmesi yaşamamalıdır ve aynen bugün olduğu gibi, en güçlü bir şekilde sanki yeni iktidara gelmiş bir heyecanla, bunu milletin iradesine dayalı bir şekilde yol haritasını belirleyecek şekle dönüştürmelidir. Tabiki sadece iktidardan beklediklerimizin dışında, muhalefet ile ilgili de hayalimiz var. İşte, 'Muhalefet ile ilgili hayaliniz nedir?' diye sorulduğunda, şunu söylüyorum. Diyorum ki, elbette bir gün Türkiye'de muhalefet iktidarın doğru yaptıklarına 'doğru', yanlış yaptıklarına 'yanlış' diyecektir. Ama maalesef son 10 yılda değil, 20 senede, 30- 40 senede baktığınızda, hiçbir muhalefet partisi iktidar partisi ile ilgili, 'şu işi doğru yaptınız, aferin' dediklerine ben şahit olmadım. Bir gün biriniz çıkıp da bunu doğru yaptın, şunu da yanlış yaptın, demez mi? Bunu göremiyorsun, bu da işte hayalimiz olarak kalıyor" dedi.

 Siyasetçinin en büyük sermayesinin vatandaşın memnuniyeti olduğunu ifade eden Başkan Türel, "Özellikle vatandaşın memnuniyetini kazanabilmeniz, iyi sunabileceğiniz bir teklifi dahi, vatandaş başlangıçta kabul etmez. Bunun çok tecrübelerini yaşadım. Antalya'da şimdi kentsel dönüşüm yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi, 2 milyon metrekarelik bir proje, bugün gecekondudaki vatandaşa şu an, ekonomik değerinin en az 3 mislini değer sağlıyoruz, bizi yerden yere vuruyorlar. Ama ne zaman ki gidip orada her türlü provokasyonlara rağmen, vatandaşın karşısına cesurca çıkıp onların hayrına bir iş yaptığınızı anlatıyorsunuz, o zaman vatandaş her zaman yanınızda oluyor. Bakın bugün 3 bin 200'e yakın hak sahibinden, 3 bin 100'e yakını bizim sözleşme imzaladı. Çok sert bir sözleşme yaptık, her türlü haklarını ellerinde alacak bir sözleşme yaptık. Ama bize inandılar, güvendiler çünkü bizim samimiyetimize inandılar" diye konuştu. 

DHA