Denizli’de 86 gün önce Karaman mahallesindeki evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 31 yaşındaki Mehmet Aras’ı bulana ailesi tarafından 10 bin lira ödül verilecek. Zihinsel engelli Mehmet Aras’ın kardeşi Burak Aras, “Zihinsel engelli abim 29 Eylül günü kahvehaneye gitmek için evden çıkmış, bir daha geri dönmedi. Polise jandarmaya başvurduk. Aramadığımız yer kalmadı. Denizli’nin farklı ilçelerinde köylerinde AKUT ve AFAT ekipleri ile günler süren aramalar yaptık. Tüm çalışmalarımız sonuçsuz kaldı. Abimin kaybolmasının üzerinden 82 gün geçti. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Günlerdir kayıp olan abimi bulana para ödülü vermeye karar verdik. Abimi bulana, bulmamıza yardım edene 10 bin lira para ödülü vereceğiz” dedi.
Kendisini ifade edemez
Yüzde 70 zihinsel engelli abisi Mehmet Aras’ı bulabilmek için hazırlattıkları yaklaşık 10 bin el ilanını kentin en işlek sokak ve caddeleri ile tüm ilçelere astıklarını, şehirlerarası otobüslere gittikleri garajlara asmaları için el ilanı verdiklerini anlatan Burak Aras, “Abim 10 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalıktan sonra zihinsel engelli olmuş. Karaman Mahallesindeki evimizde abim babam ve annemle birlikte yaşıyordu. Normalde kahveye, markete ve bakkala gidip geliyordu. Kesinlikle abim mahallenin dışına çıkmaz, yabancılarla konuşmazdı. Bilmediği insanların araçları da kesinlikle binmezdi. Engeli olduğu ve kendini ifade edemediği için hayatından endişe ediyoruz. Uyuyamaz, yiyemez hale geldik, perişanız, günlerdir aramadığımız yer kalmadı. Tüm hastanelere baktık. AKUT ve AFAT tarafından 1200 Evler Mahallesi, Bağbaşı ve Göveçlik mahallelerinin ormanlık alanlarında arama yapıldı. Geçen ay Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı beldesi ve Bekirler köyü yakınlarında abimin görüldüğü ile ilgili bir telefon görüşmesi yaptık. İki bölgede toplam 16 gün boyunca yine AKUT ve AFAT ekipleri ile arama yaptık. Yine sonuç alamadık” diye konuştu. 
İstanbul’da da arandı
Astıkları kayıp ilanlarından kendilerine ulaşan tüm bilgileri değerlendirdiklerini belirten Aras, “Abimi bulmak için bende işten ayrıldım. Tek isteğim onun biran önce bulunması. Astığımız ilanlardan bize ulaşan iki kişi abimi İstanbul Söğütlüçeşme ve Esenyurt’ta gördüklerini söylediler. Denizli’den İstanbul’a giderek verdikleri bölgelerde abimi aradım yine sonuç çıkmadı. Engelli bir insan 82 gündür ortalarda yok. Hayatından endişe ediyoruz” şeklinde konuştu.