Bugün gerçekleşen adli açılısında önemi açıklamalarda bulunan Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, "2016-2017 adli yılının ulusumuza, ülkemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını diliyor, ömrünü adalete ve onun sağlanmasına vakfeden şu anda aramızda bulunamayan avukat,hakim, savcı ve  tüm meslektaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum." sözleri ile konuşmasına başladı.

Önemli açıklamalarda bulunan İlhan sözlerine şöyle devam etti;
 
"Denizli Barosu olarak  kimden ve ne zaman gelirse gelsin darbelerin karşısındayız.Bu nedenledir ki Devlet içinde yuvalanmış FETÖ terör örgütünün doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan darbe girişiminin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla birlikte 15 Temmuz akşamı hiç vakit kaybetmeden derhal kamuoyuna açıkça ilan ettik.
 
O geceden bu yana,  yaşanılan olağanüstü gelişmeler en başından beri baromuz tarafından dikkatle takip edilmektedir. Bu süreç içinde,Denizli Halkına ve siyasetçilerine, Denizli Valimize, Denizli Cumhuriyet Başsavcımız nezdinde soruşturmada görev alan savcı ve hakimlerimize konuyla ilgili titiz çalışmaları ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kuşkusuz sıfat ve konumu ne olursa olsun, bu karanlık yapıya dahil olan, destek veren herkes hukuk önünde hesap vermeli, bedelini en ağır şekilde  ödemelidir. Bu karanlık yapının temizlenmesi, bu alçakça kalkışmanın hesabının yargı önünde sorulması yönündeki güçlü beklenti ve desteğimiz sonuna kadar devam edecektir. Bununla birlikte soruşturmalarda masumiyet karinesi ihlal edilmemeli savunma hakkı kısıtlanmamalı, suçlu ile suçsuz şüpheye yer vermeyecek şekilde ayrılmalıdır." ifadelerini kullandı.