Marmaris’te gözüne sert bir cisimle vurularak ağır yaralanan Minnoş isimli sokak kedisi, veteriner kliniğinde hayata döndürüldü. Ancak Minnoş, hayatının bundan sonraki kısmını tek gözle geçirmek zorunda kalacak.
Marmaris Hayvanseverler Derneği Başkanı Suna Ak, sokak kedilerini beslediği sırada Minnoş ismini verdiği siyah kedinin gözünden ağır yaralı olduğunu fark etti. Gözüne sert bir cisimle vurularak yaralandığı tahmin edilen kediyi hemen veteriner kliniğine götürdü. Veteriner hekim Yusuf Ormancı, kedinin sol gözünün ağır hasar gördüğünü tespit edip Ameliyata aldı. 2 saat süren ameliyat sonunda kedinin ağır hasar gören gözü Ampute edilerek hayata döndürüldü. Zavallı kedi yaşama tutundu ancak bundan sonar tek gözle yaşamaya mahkum kaldı.
Kedinin tedavisi yapan Veteriner hekim Yusuf Ormancı, yaptığı açıklamada; “Kedi kliniğe getirildiğinde ,sol gözünden ağır hasar almış ve yerinden çıkmak üzereydi. Hemen amaliyata aldık. Malesef gözünü kurtaramadık ve amputee etmek zorunda kaldık. Sağlığı şu anda gayet iyi ancak tek gözle yaşayacak” dedi.
Marmaris Hayvanseverler Derneği Başkanı Suna Ak ise, “Toplumda bazı insanlar siyah kedilerin uğursuz olduğuna inanıyor ve zarar vermeye çalışıyorlar. Bu yanlış düşüncenin kafamızdan silinmesi lazım.Sokakta gördüğüm bütün siyah kediler yalnızlık içinde ve çoğunlukla şiddete maruz kalıyorlar. İnsanlarımız , barınaklardan evlerinde beslemek için hayvan alıyorlar.Ancak bir süre sonra bakıyoruz aldıkları kedi veya köpekler sokakta atılmış halde bulunuyor “ diyerek sokak hayvanlarının şiddete maruz kalmaması için toplum bilincinin gelişmesine dikkat çekti.
Tek gözünü kaybetmesine rağmen sağlığına kavuşan Minnoş Marmaris Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına alındı. Marmaris’te bu yıl içerisinde 50’ye yakın sokak hayvanının kol ve bacağından yaralanarak ampute edildiği öğrenildi.