Muğla'nın Marmaris ilçesi Çiftlik koyunda ve Gökova Körfezi'nde iki tekneden biri yanarak, diğeri de kayalıklara çarparak battı. Her iki olayda da can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris'te günlük tur teknesi olarak çalışan 13 metrelik Veziroğlu isimli ahşap tekne, Bozburun'da karaya çekilmek üzere yola çıktı. Bir kaptan ve iki mürettebatın bulunduğu tekne Çiftlik Koyu açıklarında seyrederken makina dairesinde yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi yapan Kaptan Erkan Dursun ile mürettebatlar Altay Gün ve Ferdi Sözer, 158 Sahil Güvenlik yardım ihbar hattını arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen 310 nolu Sahil Güvenlik hücumbotu yangını söndürerek tekneyi Çiftlik Koyu'na çekti.
Çiftlik koyuna demir atan tekne kaptanı kısa süre sonra sahil güvenlik ekiplerinden tekrar yardım istedi. Aşırı miktarda su almaya başlayan tekneye sahil güvenlik ekipleri tahliye pompaları ile müdahale etti. Ancak her şeye rağmen teknenin su alması durdurulamadı. Kaptan ve iki mürettebat yara almadan kurtarılırken teknenin batmasına engel olunamadı.

Öte yandan, Gökova Körfezi'nde de bir teknenin kayalıklara çarparak battığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Bodrum'dan gezi amaçlı yola çıkan ve içinde iki kişinin bulunduğu 7.5 metrelik fiber tekne, Yedi Adalar mevkiinde kayalıklara çarptı. Su alarak batan teknedeki iki kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.