BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Manyas ilçesinde kurulan Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Cemal Öztaylan, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Göbel Belediye Başkanı Tahir Demiryakan, Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AK Parti Balıkesir milletvekili adayı Mehmet Karatan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta mehter takımının konser ve gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserde çok sayıda roman vatandaş göbek atıp oynadı. Açılışta konuşan dernek basın sözcüsü Şevket Aktay, Romanların çok vatansever olduğunu, bundan dolayı Romanlara gönüllü bir şekilde yardımcı olduğunu söyledi. Manyas Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Başak, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Başak, amaçlarının ilçede yaşayan Roman vatandaşları bir çatı altında buluşturmak ve sorunlarına çözümler üretmek olduğunu kaydetti. Kaymakam Ürkmezer, Roman vatandaşlarla ilçede huzurlu içerisinde yaşadıklarını, kurulan derneğin ilçedeki Roman vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda yerel idareyle köprü görevi yapacağını dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur ise "Biz Roman kardeşlerimizi seviyoruz. İlk defa Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Roman kardeşlerimize sahip çıktı. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. TBMM’de Roman vatandaşlarımız için anayasada yer alan, çingene, kıpti gibi çirkin sözcükleri çıkarttık." dedi.
Konuşmaların ardından derneğin açılış kurdelesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan ve İlçe Kaymakamı Ürkmezer birlikte kesti.
CİHAN