Manisa’nın Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya köyü çıkışında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, 2 kişi öldü, 41 kişi de yaralandı.
İzmir’den Salihli istikametine giden Enver Kahraman (45) yönetimindeki 45 PV 434 plakalı yolcu otobüsü, saat 13.00 sıralarında Gökkaya köyü çıkışı Karaköy kavşağı yakınlarına geldiğinde devrildi. Görgü tanıkları ve yolcuların iddiasına göre, plakası alınamayan bir aracın yolcu otobüsünü sıkıştırması sonucu şoför Kahraman, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı.
Olay yerine Turgutlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerinden çok sayıda 112 acil servis ve 110 AKS ekipleri sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada yolcu otobüsünün muavini olduğu öğrenilen Berkan Önal (23) ve yolcu Nazmiye Girgin(21) yaşamlarını yitirdi. Bölgeye sevk edilen 112 acil servis ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesi ve Salihli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı sayısının 41 olduğu öğrenildi. Ayrıca, yaralılardan bazıları Turgutlu ve Salihli’de bulunan özel hastanelere sevk edildi.
İki kişinin öldüğü, 41 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle E-96 karayolu Gökkaya-Salihli istikameti yaklaşık iki saat trafiğe kapatıldı. Yolun kapalı olması nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kazayla ilgili jandarma ve polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.