Manisa Trafik Şube Müdürlüğü'nden alınan 2012 verilerine göre Manisa’da il merkezinde en çok kaza Fatih Köprülü Kavşağı’nın alt ve üst kısımları ile Laleli Kavşağı’nda meydana geldi. Fatih Köprülü Kavşağı’ndan Sultan Camii’ne doğru uzanan İzmir Caddesi ise en çok kaza yapılan caddeler arasında ilk sırada yer alıyor. Uncubozköy Kavşağı ikinci sırada yer alırken Gediz Kavşağı’nın ise en çok kaza yapılan üçüncü bölge olarak belirlendi.
OTOMOBİL KAZALARI İLK SIRADA
Verilere göre il merkezinde kazaya karışma oranında otomobil yüzde 45’lik olarak ilk sırada yer alıyor. Motosikletin ise yüzde 25’lik oranla ikinci sırada olduğu kaydedildi. Kazaya karışma oranında yüzde 14 ile kamyonet üçüncü sırada yer alırken ez az kazaya karışan aracın ise traktör olduğu belirtildi.
EN ÇOK KAZA YANDAN ÇARPMA
İstatistiklerde en çok kazalar araçların yandan çarpmasıyla meydana geliyor. Kazaların oluşumlarında yayaya çarpma ise ikinci sırada geliyor. Arkadan çarpma ise üçüncü sırada yer alıyor. Araç sayısına göre kaza türlerinde yüzde 55’lik oranla iki araçlı kazların olduğu bildirildi. Verilerde ikinci sırada olan tek araçlı kazalar ise yüzde 39 ile göze çarpıyor.