Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala’nın tanıtılması ve yaygınlaştırılması turnuva düzenledi. Engelsiz İletişim Gençlik Grubu tarafından organize edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Mangala İle Engelleri Yıkalım Projesi’ final etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen proje ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi aracılığı ile 3 farklı engelli derneğinden yaklaşık 35 kişiye mangala eğitimleri verildi. Turnuvaya 18 engelli ve 14 engelsiz birey katıldı. Finalde karşı karşıya gelen Fen Bilgisi Öğretmeni Faruk Gülhan ile Lise öğrencisi İşitme Engelli Çiğdem Gürsoy kıyasıya mücadele etti. Karşılaşmayı Faruk Gülhan kazanarak turnuvanın galibi oldu. Ödül töreninde konuşan Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, iki yıldır kent konseyinin çeşitli fonlar aracılığıyla yaptığı projelerle Türkiye’deki diğer kent konseylerine örnek olduğunu söyledi. 
Ödüller dağıtıldı
Kent Konseyi içerisindeki tüm meclislerin birbiri ile koordineli olarak proje ürettiklerini dile getiren Çınar “Bugün burada olduğu gibi engelli ve engelsiz gençler bir araya gelerek tarihimizin güzide oyunlarından Mangala aracılığı ile engelleri yıktıklarını düşünüyorum. Bu başarılı projenin bundan sonra bu gibi çalışmalara da örnek olması gerekmektedir. Kent Konseyi olarak hibe projeleri aracılığı ile yapılacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından birinci olan Faruk Gülhan yarım, ikinci olan işitme engelli lise öğrencisi Çiğdem Gürsoy da bir çeyrek altın ile ödüllendirildi. Yarışmada yarı finalde elenen Denizli Görme Engelli Ortaokulu öğrencisi görme engelli Şeyda Nur Kaplan ve Üniversite öğrencisi Muhammed Bozdağ’da birer adet Mangala oyun seti ile ödüllendirildi. 
Oyun nasıl oynanır?

"Mangala" oyunu, dikdörtgen şeklindeki mangala tahtası, 48 taş ve iki oyuncu ile oynanıyor. Oyuna kurayla başlanıyor. Her oyuncunun amacı, hazinesinde en az 25 taş toplamak. Bunu yapabilen oyuncu, oyunu kazanmış oluyor.
Mangala tahtası 12 adet çukur ve oyuncuların kazandıkları taşları koymaları için 2 adet hazineden oluşuyor. Oyun tahtası iki oyuncunun arasında duracak şekilde konumlandırılıyor. Oyuncuların tarafındaki 6'şar çukur ve her oyuncunun sağ tarafındaki hazine o oyuncuya ait oluyor. Her oyuncunun 24 adet taşı bulunuyor ve taşlar çukurlara 4'er adet olmak üzere dağıtılıyor.
Oyuna başlayan ilk oyuncu kendi tarafındaki çukurlardan herhangi birinde bulunan 4 adet taşı alıyor ve taşların birini aldığı çukura bırakı yor. Geri kalan taşları, başladığı çukurun sağ tarafına doğru (saat yönü nün tersine) her bir çukura birer tane bırakmak suretiyle ilerliyor ve elindeki taşları bitiriyor. Oyuncular ellerindeki taşları dağıtırken sadece kendi hazinelerine taş bırakabiliyor, rakip tarafın hazinesine taş bırakılamıyor. Oyuncunun elindeki son taş hazinesine denk gelirse, oyuncu bir kez daha oynama hakkını elde ediyor.
Oyuncunun elindeki son taş, rakip tarafın herhangi bir çukurundaki taşların sayısını çift yaparsa, oyuncu o çukurdaki tüm taşları alarak kendi hazinesine koyuyor. Oyuncunun elindeki son taş, kendi sırasındaki boş bir çukura gelirse oyuncu hem bu taşı hem de çukurun karşısındaki rakibinin çukurundaki bütün taşları kazanıyor ve kendi hazinesine koyuyor.