ANTALYA (CİHAN)- Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, olası orman yangınlarına karşı hazır olduklarını söyledi.
Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Antalya'nın doğu bölgesinde, olası orman yangınlarında havadan müdahale için Manavgat Türkbeleni'nde konuşlanan helikopterin görevine başladığını belirtti. Hacıoğlu, orman yagınları için poyrazlı havanın her zaman risk taşıdığını kaydetti. Olası orman yangınları için 6 gözetleme kulesinden günün 24 saati görüntü aldıklarını belirten Hacıoğlu, her kulede 2 görevlinin bulunduğunu ve saat başı bilgilendirme yaptığını söyledi. Hacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olası orman yangınlarına karşı hazırlıklarımızı tamamladık. Türkbeleni mevkiinde konuşlanan helikopterimiz uçuşlara başladı. Günün 24 saati yangın gözetleme kulelerinden görüntü alıyoruz. Kulelerden her saat başı bilgi alıyoruz. Kulelerden bilgi alma, orman yangını riskinin yüksek olduğu dönemlerde 30 ve 15 dakikaya kadar düşebiliyor. Orman yangınlarında gözetleme kulelerimiz bizim can damarımız. Halihazırdaki hava şartları yangın riski oluşturmuyor." CİHAN