Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siyaset mühendisliğine izin vermeyeceklerini söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sabah saatlerinde Denizli’ye geldi. İlk olarak Denizli Valiliği’ne giden iki bakanı burada Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Buradaki ziyaretin ardından Denizli Belediyesi’ne geçen Maliye ve Ekonomi Bakanları Denizli Horozu heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonra işadamları ile Anemon Otel’de buluşan bakanlar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İki bakanın Anemon Otel’de katıldığı yemekli toplantıya bakanların yanı sıra, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci oldu. Bakan Zeybekci, Türkiye’nin geleceğinin ihracatı artırmakta olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İhracatın artması demek üretimin ve istihdamın artması, içerideki refahın artması ve sağlıklı olarak büyüme demektir. Hükümet olarak asıl yapmamız gerekenlerden biri de yürüyen atı kamçılayıp koşturmak. Ülkemizdeki gelir dağılımının adaletli hale getirilmesi için çalışmalar, teşvikler olacak. Denizli, Gaziantep, Çorum gibi ekonomisi gelişmiş kentlerde de sektörler desteklenecek. Bölgesel kalkınma için önemli çalışmalar yapıyoruz. Edilgen ekonomik yapısı ve fason üretim yapan süreci Türkiye tamamladı. Bundan sonra da daha iyi ekonomi için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Daha çok ihracat, daha çok üretim, daha çok istihdam, Türkiye’de refahın artması demektir. Ekonomimiz için kimse karamsar olmasın.” 

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SINIF ATLAYAN BİR ÜLKEYİZ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin eğitim ortalamasının 6.5 yıl olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz ekonomimizi 6.5 yıl eğitim ortalaması olan nesil ile bu hale getirdik, geleceğimiz parlak. 6.5 yıllık eğitimle yani ortaokul terk bir nesille ülkemiz bir mucizeyi gerçekleştirdi. Yüksek gelir düzeyine ramak kaldı. Hem de ortaokul terk bir beşeri sermaye ile bunu başardık. Yarış içinde olduğumuz Batı ise ortalama 11 yıllık bir eğitime sahip. Boşuna 12 yıla zorunlu eğitimi çıkarmadık. Önümüzdeki 30-40 yıl için temeller sağlam atılıyor. Eğitimde kalite önemli bir sorundur. Bu ülkede hiç olmadığı kadar beşeri sermayeye yatırım yapıyoruz. Bütçemizin 4’te 1’ini eğitine harcıyoruz. Herşeyin başı insandır. 6.5 yıllık eğitimle kişi başına milli geliri 10 bin dolarken, 12 yıllık eğitimle önümüzdeki 50 yılda 60 bin doları rahatlıkla aşarız. Hem de petrol ve doğalgazın olmamasına rağmen.’’ 
Siyasi istikrarın ekonominin en önemli yapı taşı olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim kurumlarımız sağlam. Yolsuzlukla mücadelede Türkiye sınıf atlamış. Bunu ben söylemiyorum. İngiltere merkezli uluslararası şeffaflık örgütü söylüyor. Yolsuzluk algısı en düşük yüzde 30’luk dilime girdik. Yolsuzlukla mücadeleye dünden hazırız. Ancak siyaset mühendisliği yapılmasına izin veremeyiz. Sorun yolsuzlukla mücadele ise beraber yapılım. Ki, o mücadeleyi yapmışız zaten. Siyasi istikrarla sorunları çözüyoruz. Türkiye’de kötümser olmaya gerek yok. Yeter ki istikrarı koruyalım.”