MALATYA (CİHAN)- Malatya Sağlıkçılar Derneği üyeleri, yaşanan kuraklık nedeniyle açlıkla boğuşan Afrika ülkelerine yardım için aynı anda SMS gönderdi.
Dernek Başkanı Necmettin Gürbüz, İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restoranda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Amatör bir ruhla, gönüllülük esasına dayalı olarak önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Gürbüz, Avrupa Birliği 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında yürütülen Nitelikli Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Projesi (NİSAPE) tamamlandıklarını anımsattı. Proje kapsamında doktor sekreteri ve kayıt kabul elemanı yetiştirme kursları düzenlediklerini hatırlatan Gürbüz, niteliksiz 60 kişiyi meslek sahibi yaptıklarını anlattı.
Dernek olarak ulusal ve uluslararası sorunlara da duyarsız kalmadıklarını dile getiren Gürbüz, Afrika’da kuraklık ve kıtlık sonrası açlık sıkıntısı için de adımlar atmaya çalıştıklarını ifade etti. Gürbüz, alanda bulunanlara kısa mesaj ile Afrika’ya yardım kampanyasına katılmaya çağrısında bulundu. Çağrı üzerine yemeğe katılan yaklaşık 300 kişi aynı anda telefonlarına sarılarak Afrika için kısa mesaj gönderdi.
Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Afrika’da binlerce insanın açlık nedeniyle yaşamını yitirdiğini, orada yaşayan topluluklara yardım etmenin insanlık görevi olduğuna vurgu yaptı.
CİHAN