Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde ilimizde toplam 1362 adet makine ekipman alım başvurusu yapılmıştır.

Destekleme Programı kapsamında ilimize 1.252.241,85 TL ödenek tahsis edilmiş olup hibe almaya hak kazanan 175 çiftçimizin makine ekipman alımları desteklenecektir.

Başvurular Tebliğ ve uygulama rehberi çerçevesinde değerlendirilmiş ve hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz arasında, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 10.09.2012 tarihinde Hibe sözleşmeleri imzalanmıştır.
 
Hibe Sözleşmesi imza töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Gelen ödenek Tebliğ ve uygulama rehberi kriterlerine uygun olarak dağıtılmıştır. Alacağınız makine ve ekipmanların ülkemiz, ilimiz tarımına hayırlı olmasını sizlere verimli ve bol ürün kazandırmasını dilerim  “ dedi. Daha sonra hibe desteği almaya hak kazanan 175 çiftçimizle hibe sözleşmeleri imzalandı.

Yatırımcıların, Bakanlığımız tarafından yayınlanan satın alma el kitabı usullerine göre 60 gün içerisinde makine ekipmanlarını almaları gerekmektedir. Aksi takdirde haklarını kaybedecekleridir.