AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar’ın Eşrefpaşa Mahallesi sakinleri, mahallede bulunan baz istasyonunun kaldırılması için imza toplayarak eylem yaptı. 100'e yakın kişinin katıldığı eylemde kadınların ön plana çıktığı gözlendi.
Eşrefpaşa Mahallesi'nde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı. Baz istasyonunun bulunduğu evin karşısında masa kuran ve imza toplayan mahalleliler, tuttukları pankartlar ve attıkları sloganlarla da baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.
Eşrefpaşa Mahallesi Muhtarı Kamil Yamaç, mahallede baz istasyonu kurulduktan sonra birtakım rahatsızlıkların arttığını, önceden tedavisi başlamış hastaların ise tedaviye cevap vermez hale geldiğini iddia etti. Yamaç, baz istasyonunun bir an önce kaldırılması istemiyle Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapacaklarını kaydetti.
Mahalle sakinlerinden Gülşen Uslu da kanser tedavisi gördüklerini belirtti. Mahalle sakinlerinden 16 yaşındaki Ömer Abdurrahman Güven ise lösemi kanseri olduğunu, baz istasyonundan olumsuz etkilendiğini kaydetti.
Eşrefpaşalılar eylemlerinin ardından mahallede kısa bir gösteri yürüyüşü düzenledi. Eyleme katılan yaklaşık 100 kişiden 80'inin kadın olması dikkat çekerken eylemde, ‘Baz istasyonu istemiyoruz’, ‘Sağlığımızı istiyoruz’, ‘Baz istasyonu takanlar, bizden izin almadı’ sloganları atıldı.

CİHAN