ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)'nda, ocaktan çıkışı sağlayan kapıların erken açılmaması gerekçesiyle düzenlenen eylem, diğer işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Kurumun mesai bitimine yakın çıkış kapısını kapatmasının yerinde bir uygulama olduğunu savunan madenciler, "İşten erken çıkmak isteyenler bundan rahatsız oluyor." dedi.
TTK Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesi ocağında çalışan işçiler, ocaktan çıkışı sağlayan kapıların geç açılmasını gerekçe göstererek eylem yaptı. Kurumda yıllardır işe gitmeden maaş alma ve işten erken ayrılma gibi şikayetleri dikkate alan TTK Genel Müdürlüğü Üzülmez Müessesesi, iş çıkışlarında yeni bir düzenlemeye giderek, işçilerin ocaktan çıkış saatinden önce kapıların açılmasını yasakladı. Mesai bitimine yakın kuyu dibinde bekleyen bazı işçiler, kapıların açılmamasına tepki gösterdi.

BAZI İŞÇİLER KURUMA HAK VERDİ
Aynı kurumda çalışan ve isimlerini açıklamak istemeyen bazı maden işçileri ise eylemi haksız buldu. İşe gitmeme ve işten erken ayrılma gibi olaylara karşı kurumun aldığı kararın yerinde olduğunu kaydeden işçiler, “Arkadaşlar kapılar geç açılıyor diye eylem yapıyor ama kurum bu konuda haklı. Çünkü bir çok kişi, kapılar açık olduğu zaman işten erken ayrılıyor. Bu da milli servete zarar demektir. Zaten işçi alınmasına rağmen kurumun halen zararda olması bu gibi şeylerle ilgili” dedi.

TTK: KAPILAR TEDBİR AMAÇLI KAPATILDI
13 bin insanın çalıştığı kurumda bu tür istismarların zaman zaman yaşandığını belirten TTK yetkilileri, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: "Maalesef bazı kişilerin, kapılar açık olduğu için mesai bitmeden ocaktan çıkış yaptığını tespit ettik. Müessese müdürü arkadaşımız da bu tür çıkışlara karşı tedbir olarak böyle bir uygulama yapınca bundan rahatsız olanlar eylem yapma yoluna gitmişler. Ama vicdan sahibi işçilerimiz bu gerçekleri bilmektedir."

CİHAN