Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sonrası bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla son bulan kavganın katil zanlısı yamaç paraşütü pilotuna 23 yıl hapis cezası verildi.

8 Haziran 2012 tarihinde yamaç paraşütü pilotluğu yapan Mehmet Yener Yılmaz, gece 04.00 sularında Ölüdeniz'den Fethiye'ye doğru seyrederken otomobilin kontrolünü kaybederek yol kenarındaki bir evin bahçe duvarına çarptı. Maddi hasarlı olarak gerçekleşen kaza sonrasında Yılmaz ile ev sahibinin çocukları arasında tartışma başladı. Kısa süre sonra kavgaya dönen tartışma sonrasında 1,20 promil alkollü olan Mehmet Yener Yılmaz, aracından aldığı bıçakla Mustafa Topçu(35) ve Ömer Topçu'yu(38) çeşitli yerlerinden bıçakladı. Evli 2 çocuk babası market sahibi Mustafa Topçu (35) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kardeşlerden birini öldüren diğerini de yaralayan Mehmet Yener Yılmaz'ın Fethiye Adliyesi'nde devam eden mahkemesi sonuçlandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Yener Yılmaz ile öldürülen Hüseyin Topçu'nun yakınları katıldı.

Mahkeme başkanının son sözlerini istemesi üzerine söz alan sanık Mehmet Yener Yılmaz, olay sırasında aşırı tahrik olduğunu söyledi. Olay gecesi yaşadıklarını tekrarlayan Yılmaz, olayda yaralanan Ömer Topçu'nun kendisine küfür ve hakaretler savurarak tehdit ettiğini ifade ederek, "Üzerime gelinmeseydi bu olaylar yaşanmayacaktı." dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi başkanı, tutuklu sanık Mehmet Yener Yılmaz'a kasten adam öldürme suçundan 15 yıl, adam yaralamak suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 23 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mehmet Yener Yılmaz, mala zarar vermek suçundan ise beraat etti.