Denizli'de güneyden esen ve saatteki hızı 30 ile 80 kilometre arasında değişen şiddetli rüzgarın yıkıcı etkisi de büyük oldu. Denizli’yi iki gündür etkisi altına alan kuvvetli lodosun saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi buldu. Şiddetli lodos, Denizli kent merkezinde orta ve küçük çaplı hasarlara da sebep oldu. Bir çok noktada çatı ve balkonlardan uçan parçalar park halindeki araçlara zarar verdi. İl genelinde bir çok ağaç kuvvetli rüzgarın etkisiyle dibinden söküldü. 
Şiddetli lodos Güney’de bir evin çatısını uçurdu. Zeytinköy Mahallesi Camisinin kubbesi yıkıldı. Bazı bölgelerdeki reklam panoları ile trafik levhaları da şiddetli esen rüzgardan zarar gördü.
Lodos, sokakta yürüyen ve trafikte araç kullananlara da zor anlar yaşattı. Çeşitli bölgelerden gelen ihbara itfaiye, polis ve belediye ekipleri müdahale etti.
Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren kent genelinde kuvvetli lodosun etkisini devam ettireceği, zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. 
Dün ve bugün etkili olan şiddetli lodos yarın kendisini yağmurlu havaya bırakacak. Denizli'de Pazartesi ve salı günü sağanak yağış etkili olacak.