Uşak merkezde bulunan Garaj Kavşağı'nda meydana gelen kazada lise öğrencisi ölümden döndü.
Uşak’ın trafikte kara noktalarından birisi olan Garaj Kavşağı, 8 farklı yolun birleşmesi ile oluşuyor. Sinyalizasyon olmasına rağmen özellikle İzmir - Ankara Karayolundan gelen geçen araçların süratli olması, karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların sabırlı olmaması ve ışıkların son anına yetişmeye çalışmaları sık sık kazalara sebebiyet veriyor.
Gün içerisinde onlarca maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kavşakta sık sık yaralamalı kazalarda yaşanıyor. Bu kazalardan birisi geçen hafta içerisinde yaşandı ve güvenlik kameralarına yansıdı. Ulubey Sağlık Meslek Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Sevim Nur Selvi ve iki arkadaşı okuluna gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıktı. İzmir - Ankara karayolunu geçip otobüse binecek olan üç arkadaştan Sevim maalesef yolun karşına geçemedi. İzmir istikametinden gelen 64 DP 779 plakalı, Ramazan Sağlam idaresindeki araç kendisine yanan yeşil ışığın son saniyesine yetişmek için gaza biraz daha dokundu ve yayalara yeşil ışık yandığı esnada yolu kontrol etmeden karşıya geçmek isteyen lise öğrencisi Sevim Nur Selvi’ ye çarparak yola savurdu. Kazadan beş dakika sonra olay yerine ulaşan 112 Acil Yardım ekiplerince Uşak Devlet Hastanesine kaldırılan Lise öğrencisi Selvi’ nin bacağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunması ve hayati tehlikesinin olması bu üzücü kazanın sevindiren yönü oldu.
Kaza esnasında yol kenarında işlerine gitmek üzere bekleyen onlarca vatandaşında orada olması ve aracın daha fazla kontrolden çıkmaması olası başka bir faciayı önlemiş oldu. Uşak Merkez trafiğinin kara noktalarından birisi olarak gösterilen, Garaj Kavşağı’ndaki kazaların yapılacak olan çevre yolunun bitmesi ile azalacağı umut ediliyor.