AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ'nin 'Leylek Ölmesin' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Yuvanız Sizi Bekliyor' konulu fotoğraf sergisi Muğla'nın Fethiye ilçesinde açıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan sergide, elektrik direklerinin üzerine yuva yapmış leyleklerin fotoğrafları bulunuyor. Fotoğrafların devamında ise bu şekilde yuva yapan ve elektrik akımına kapılıp telef olan leylekler için oluşturulmuş güvenli yuvalar yer alıyor. Fotoğraf sergisi hakkında açıklama yapan AYDEM Fethiye Müdürü Ercan Özay, sergi ile AYDEM'in leyleklerle ilgili çalışmalarına yer verildiğini aktardı. Aydın, Denizli ve Muğla'da leyleklerin göç güzergahları üzerinde bulunan elektrik direklerine özel yuvalar yaptıklarını anlatan Özay, "Normalde bu yerlere yine yuva yapılıyordu, ama çarpılmalar oluyordu. Biz onları korumak amacıyla bu yuvaları yaptık. Bu sayede çarpılma olayını ortadan kaldırdık.” dedi.

        Sergide yer alan fotoğrafların AYDEM çalışanları tarafından çekildiğini sözlerine ekleyen Ercan Özay, yeni yuvaların da fotoğraflar ışığında yapıldığını açıkladı.