Paris’te düzenlenen nişan töreninde Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de hazır bulundu. Türkiye’den Paris’e giden heyette yer alan Denizli temsilcisi üç başkan, Başkan Hisarcıklıoğlu ile birlikte terör saldırılarında hayatını kaybedenler için “anma alanına” karanfil de bıraktı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Andre Marcon’un teklifi ile Türkiye-Fransa ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yapmış olduğu katkılar dolayısıyla Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin de onayı sonucu Legion D’honneur Nişanı’na layık görüldü.
Madalya töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Fransa’da meydana gelen saldırıya değinerek terörü nefretle kınadığını söyledi. Fransa halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörle mücadele eden halkımız Fransa’nın endişesini anlamaktadır. Terörün seçtiği hedefler; özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve insanlığın onurudur. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.” dedi. 
Fransa Cumhuriyeti’nden böyle bir nişan almaktan onur duyduğunu aktaran Başkan Hisarcıklıoğlu, “Ben bir girişimciyim, sanayiciyim. Türk-Fransız ekonomik ve siyasi ilişkilerin önemine inandım. Yaklaşık 700 yıllık tarihten gelen bir dostluğumuz var. İlişkilerin en zor döneminde Türkiye’deki Fransız dostlarımızla çalıştık. Türk Fransız ilişkileri AB, Ortadoğu ve dünya barışı için önemlidir. Bu anlamlı nişanla Türk Fransız ilişkilerini güçlendirmeye yönelik sorumluluklarımız daha da arttı.” diye konuştu. 
İki ülke arasındaki ikili ticaretin yukarı çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “15 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmi var. Bu rakam ne Fransa ne de Türkiye’nin ekonomik gücünü gösteriyor. Ticarete yeni ivme kazandırmalıyız. Fransız şirketlerin Türkiye’deki yatırımı yüzde 10 civarında. Biz daha fazla Fransız şirketlerin yatırım yapmasını destekliyoruz. Enerji ve ulaşım başta olmak üzere yeni Fransız yatırımlarını ülkemizde görmek istiyoruz. Fransa’da da Türkiye’den daha fazla yatırım yapılmalı.” şeklinde konuştu. 
Fransa Dış Ticaret Bakanı Mattihas Fekl ise törende yaptığı konuşmada, her iki ülkenin mevcut fırsatları değerlendirmesi gerektiğini belirterek, Gümrük Birliği’nin modernleşmesi ile birlikte ilişkilerin daha da üst seviyeye çıkarılabileceğini kaydetti. Fransız şirketlerin Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Fekl, “Ülkenizin kalkınmasına katkıda bulunmaya, 2023 vizyonuna önemli destek olmak istiyorlar, özellikle de enerji, alt yapı, demiryolu ve finans sektöründe. Türk şirketlerinin de Fransa’da bulunması, yatırım yapması çok önemlidir.” dedi.

Başkan Necdet Özer, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun uluslararası arenada da temsil gücünün üst seviyede olduğunu belirterek, “Sayın Başkanımız, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) daimi başkan vekilliği, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevleri sürdürmektedir. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da gerçekleşen G20 Zirvesi’nin gündeminde yer alan birçok sayıda konu başlığı, Sayın Hisarcıklıoğlu’nun yürütmüş olduğu B20 başkanlığı döneminde belirlenmiştir. TOBB Başkanımızın, çalışmaları ve üstün gayretleri, Fransa Devleti tarafından da tasdik edilmiş oldu.” dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Fransa’nın en önemli nişanlarından birinin verilmesi dolayısıyla büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Özer, “Fransa İmparatoru Napolyon’un 1804 tarihinden itibaren verdiği ve Türkiye’den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün aldığı Legion D’honneur nişanı, daha önce iş dünyasının önemli isimlerine de verilmişti. Bu nişanın sahibi bu kez Türkiye Fransa ilişkilerine katkıları dolayısıyla Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu oldu. Bizler de nişan törenine katılarak, bu büyük gururu, o atmosferde yaşamış olduk.” diye konuştu.