CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Laodikya antik kentinin Denizli dışında başka bir işletmeciye verilmesini önlemek için, konuyu meclise taşıyacağını ifade etti. Sivil toplum örgütlerini ve İktidar partisi milletvekillerini Laodikya'ya sahip çıkmaya çağırdı.

Denturod Başkanı Gazi Murat Şen'in çağrısına tüm Denizli halkının ve siyasetçilerinin sahip çıkması gerektiğini belirten CHP Milletvekili Melike Basmacı, "Ben, bir Denizlili olarak, CHP'nin  Milletvekili olarak, Laodikya'nın işletilmesinin Denizlililere ve Denizli'de kalması için Mecliste gerekli mücadeleyi yapacağım. Ancak, benim mücadelem yetmez, iktidar milletvekilleri de bu girişimimize destek vermeli ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de konuyu bir  Denizlili   olarak Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirmesi gerekli." diye konuştu.

Pamukkale ve ören yeri girişlerinin özel işletmeler yerine, yerel yönetimlere  verilerek, halkın menfaatleri doğrultusunda çalıştırılması gerektiğini kaydeden Yazmalı Efe Melike Basmacı, "Pamukkale'nin TURSAB'a devredilmesi ile Denizli, önemli bir gelir kapısını kaybetmiştir. İlimizdeki Ören yerleri ve turistik alanlar özellikle, Pamukkale ve Laodikya gibi turist çeken alanlar Denizli'de kalmalı, buralardan elde edilen gelirler ilimizde yatırıma dönüştürülmelidir. Laodikya'nın ilimizde kalması için ben TBMM'de gereken çalışmaları yapacağım. İktidar partisi milletvekillerini ve ilimizdeki tüm sivil toplum örgütlerini bu mücadelemize destek vermeye bekliyorum. Laodikya bizimdir, bizde kalmalı." ifadelerini kullandı.