Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Beldesi’nde anne ve babası ile birlikte tarlalarında ceviz toplamaya giden 4 yaşındaki Mustafa Barış Saçan, kuyuya düşerek hayatını kaybetti.
Yatağan’a bağlı Bencik Beldesi’ndeki tarlalarında bulunan 6 metre derinliğindeki içinde yaklaşık 2 metre su bulunan kuyuya düzen Mustafa Barış Saçan isimli 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Düştüğü kuyudan babası tarafından çıkarılan Mustafa Barış yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yatağan’a bağlı Bencik Beldesi Karataş mevkiinde Saçan ailesine ait tarlada meydana gelen olayda 37 yaşındaki Barış Saçan ve Nazan Saçan(34) çiftinin tek çocuğu olan 4 yaşındaki Mustafa Barış Saçan 6 metrelik kuyuya düşerek hayatını kaybetti.
İddiaya göre Barış ve Nazan Saçan çifti 4 yaşındaki oğulları Mustafa Barış ile birlikte ceviz toplamak için tarlaya gitti. Eşiyle birlikte ağaçtan ceviz toplayan Barış Saçan bir süre sonra tarlada oynayan oğullarının ortada görünmediğini fark etti. Bir süre tarlada çocuklarını arayan çift tarlada bulunan kuyuya baktılar. Yaklaşık 6 metre derinliğindeki kuyuya girerek oğlunu kucaklayıp çıkartan baba Barış Saçan 112 Acil Servisini arayarak bildirdi ve kendisine ait özel otomobiliyle Yatağan Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktı. Hastane istikametine seyir halindeki otomobilden minik Mustafa Barış’ı yolda durdurup ambulansa alan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparak Yatağan Devlet Hastanesi’ne getirdi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen minik Barış kurtarılamazken acı haberi hastane kapısında öğrenen anne baba sinir krizleri geçirdi. Saçan Ailesinin yakınları Yatağan Devlet Hastanesi’ne akın ederken hastane önünde gözyaşları sel oldu. Olayla ilgili olarak jandarma tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.