Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, dün akşam metan gazı zehirlenmesi sonucu 3 belediye personelinin görevleri sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili bir mesaj yayınladı. Derin ve büyük bir acı yaşadıklarını belirten Başkan Altungun, “Belediye personelimiz üç kişiyi görev şehidi olarak kaybetmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Belediyemizi ve tüm Kuşadası’nı derin bir acıya boğan bu elim kazadan dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum“ dedi.
Olayla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, 6 Temmuz 2013 günü saat 20.00 sıralarında Değirmendere Mahallesi Demirköprü mevkiinde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonunda yapılan rutin kontrol sırasında yaşanan elim bir kaza sonucu üç arkadaşı kaybettiklerini söyledi. Bunun derin üzüntüsünün yaşandığını belirten Altungün, şöyle konuştu: "Terfi istasyonunda görevli altyapı personelimiz Osman Sarı’nın rutin kontrol amacı ile istasyona gittiği sırada oluşan metan gazından etkilenmesi ve kuyuya düşmesi sonucu olay meydana geldi. Olay sırasında personelini kurtarmak için derin deşarjı sağlayan kuyuya inen belediyemizin Altyapı Amiri Adnan Özkaya ve onlara yardıma giden belediyemizin İlaçlama Amiri Veysel Turgut da metan gazından etkilenince, acil olarak itfaiye ve zabıta personelimiz ile belediyemizin ilgili diğer birimleri ve çeşitli kuruluşların görevlileri yardıma çağırılmıştır. İtfaiye personelimizin sürdürdüğü kurtarma çalışmaları sırasında itfaiye erleri Uğur Apaydın ve Hasan Harmankaya da oluşan gazdan etkilenmiş ve ardından AKUT Kuşadası ekipleri ile itfaiye, zabıta ve polis ekiplerinin katkılarıyla gazdan etkilen tüm personelimiz kuyudan çıkarılmış ve hastanelere sevk edilmişlerdir."

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Kurtarma çalışmalarının ardından İlaçlama Amiri Veysel Turgut’un olay yerinde görev şehidi olduğunu belirten Altungün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyemizi derin bir acıya boğan bu olaydan sonra altyapı personelimiz Osman Sarı kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, Uğur Apaydın ise sevk edildiği Söke Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve görev şehidi olmuştur."

ÜZÜCÜ OLAY
Altungün, konuşmasında, Adnan Özkaya, Hasan Harmankaya, Ercan Özcan, Murat Temur ve Aytaç Kınacı isimli görevlilerin ise sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi.
Olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklayan Altungün, sözlerini şöyle tamamladı: “Kuşadası’na hizmet için canlarını veren görev şehitlerimizi kaybettiğimiz bu elim olayla ilgili gerek belediyemiz ve ilgili adli makamlarca soruşturma ivedilikle başlatılmıştır. Belediyemizi, aileleri ve tüm Kuşadası halkını derin üzüntüye boğan bu elim olayda yaşamını yitiren tüm görev şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm personelimize başsağlığı dilerim. Belediyemizin ve tüm Kuşadası’nın başı sağolsun.“