MUĞLA (CİHAN)- Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların katılımı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde temizlik çalışması yapıldı. Çalış Kuş Cenneti’ndeki çalışmalarda çevreye atılmış çok sayıda içki şişesi bulundu.
        Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV), Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında temizlik çalışması yürüttü. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği çalışmalar Çalış Kuş Cenneti ve çevresinde yapıldı. Gün boyu devam eden temizlik çalışmalarında çevreye atılmış bol miktarda içki şişesi çıkması temizliğe katılanları şaşırttı. Çalışmalarda 1 kamyon dolusu atık toplandı.
        Temizlik çalışması hakkında bilgi veren FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Dünya Çevre Günü etkinliklerinin 1 hafta boyunca devam edeceğini söyledi. İlk gün yaptıkları temizlik çalışması ile insanların çok özel yerlere bile sahip çıkmadığını gördüklerini kaydeden Dinçer, “Kuş cenneti korunması gereken bir yer. Çevre halkı buranın güzelliğinin farkında ama korumasını da istiyoruz. Buradan yararlansınlar ama temizde bıraksınlar istiyoruz.” dedi.
        Fethiye Belediyesi Temizlik Kontrol Sorumlusu Hatice Selver Soylu ise temizlik çalışmasına katılan çevre gönüllülerine teşekkür etti. İlçede yaşayan herkesin çevreye aynı duyarlılıkla yaklaşmasını isteyen Soylu, ismi cennet olan bir yerin içki şişeleri ile doldurulmasına anlam veremediklerini belirtti.
CİHAN