KOCAELİ (CİHAN)- Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İngiliz ekonomi dergisi ‘The Economist’in, 2007 seçimlerinde, ordunun müdahalesine karşı AK Parti’ye oy verilmesi gerektiğini yazdığını belirterek, “Sayın Başbakan buna kızıyor. Biz de kızıyoruz biz de diyoruz ki bu milletin içine fitne sokmayın, işine karışmayın adam gibi dergicik gibi yapın.” dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 12 haziran genel seçimleri öncesinde Kocaeli’nin Perşembe Pazarı alanında halka seslendi. HAS Parti lideri Kurtulmuş, mitingde İngiliz The Economist dergisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne oy istemesini değerlendirdi.

The Economist’in, 'AK Parti hükümeti gelecek gibi görünüyor demokrasinin daha güçlü olması için Türk halkı CHP’yi desteklemeli’ dediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Sayın Başbakan buna kızıyor. Biz de kızıyoruz biz de diyoruz ki bu milletin içine fitne sokmayın, işine karışmayın adam gibi dergicilik gibi yapın. Sizin söylediklerinize göre yönelecek değiliz. CHP’yi destekleyin diyor.” dedi.

Aynı derginin, 2007’de ‘AK Parti’yi destekleyin’ dediğini kaydeden Kurtulmuş, “Batının ülkelerinde eylemlerindeki etkinliği azaldığına göre Türkler kendi siyasi krizlerini çözmeli. Bunu yapmanın en iyi yolu da AK Parti'yi yeniden iktidara getirerek ordunun müdahalesini engellemektir’ diyor. Kim diyor 22 haziran 2007 seçimleri öncesi, CHP’ye oy verenler AK Parti'ye oy verin diye yazıyor. Bu liderlerin meydanda birbirleri ile atışması, birbirleri ile Karagöz-Hacivat oyunları oynaması boşuna değildir. Şunu söylüyorum dün birisini kullanışlı gören diğer gün başka birisini kullanışlı görüyor olabilir. Diyorlar ki ‘Bunların ikisi de bizim adamımız ha ona oy verdin ha ona oy verdin. İkisini de biz yönlendirebiliriz’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, siyasi liderlerin birbiri ile atışmalarına da değindi. ‘Birisi merdivende gitmeyi bilmiyorsun diyor. Diğeri beygire binmeyi bilmiyorsun diyor.’ şeklinde siyasilerin birbirlerini suçladığını kaydeden Kurtulmuş, halka hitaben “Yuhları sandıkta çekin.” dedi.
‘CHP ve MHP’nin statüko devam etsin’ dediğini belirten Kurtulmuş, AK Parti'nin statükoya karşı göründüğü için oy aldığını ifade etti. Kurtulmuş, AK Parti'nin çok iyi bir halkla ilişkiler çalışması ile yapmadığı işleri yapıyormuş gibi gösterdiğini savunarak, “9 yıl Kürt sorunu var diye oy aldı. 2011 yılında Kürt soru yok diyor. Başörtüsü oy istiyordu. 4 sene sonra başörtüsü sorununu çözeceklerini ifade ediyor. Başbakan, 2002'de Kocaeli mitinginde şu sisteme bakın ülkede 72 bin öğretmen açığı var KPSS ile alıyorsun. Hangi akla hizmet ediyorsun. Bırak da öğretmenler okul seçsin.’ diyor” Erdoğan’ın 2002 seçimlerinde Kocaeli’nde ‘Eğitim sorununu aşacağız.’ dediğini de belirten Kurtulmuş, “Ne oldu da 70 bin atanmayan öğretmen 300 bine çıktı.” diye konuştu.

Kurtulmuş, her şehirde Has Parti'nin bayraklarının kesildiğini, posterlerinin kaldırıldığını kaydederek, “Bana il başkanlarım üzülerek bunu bana anlatıyor. Ne üzülüyorsunuz bundan daha güzel bir şey olamaz, sizden çekiniyorlar sizden korkuyorlar. Onun için seçim kampanyasının son düzlüğünde iki şey söylenmeye başladı. ‘Numan beyi seviyoruz ama şu oyları bölmeyin’ diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki Mevlana beyitinde şunları söylüyor: “Biz bu dünyaya bölmek parçalamak dağıtmak ufalamak için gelmedik. Bu dünyaya milletin parçalarını birleştirmek ve yüceltmek için geldik.” Kurtulmuş, Has Parti olarak barış, kardeşlik ve dostluktan yana olduklarını, akan kanın bir an önce durmasını istediklerini ifade etti. Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından İstanbul mitingi için Kocaeli'nden hareket etti.
CİHAN