İSTANBUL (CİHAN)- Halkın Sesi Partisi (HAS) İstanbul İl Başkanlığı, eski Galata Köprüsü'nde iftar yemeği düzenledi. İftar programına katılan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Somali’ye yapılan yardımlar için, "Halkımız, bir imparatorluk olma vasfını bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir." dedi.
    HAS Parti, İstanbul İl Başkanlığı’nın Eyüp’te düzenlediği iftar programına katılan Kurtulmuş, Türk milletinin bir kez daha hayırseverlik tarafını bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.
    Kurtulmuş, "Bizim halkımız bir kez daha Somali meselesi ile gerçekten hayırsever tarafını, gerçekten bir imparatorluk olma vasfını, dünyaya kendi penceresinden değil, büyük küresel pencereden baktığını bir kez daha göstermiştir." açıklamalarında bulundu.
    "Bundan dolayı ne kadar övünsek azdır." Kurtulmuş, "Bu milletin damarlarında var olan bu güzel hassasiyetlerin, bu güzel genlerin bu milleti kıyamete kadar güçlü bir şekilde ayakta tutacağına inanıyoruz." dedi.
    Somali ile ilgili bu hassasiyetin kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Kurtulmuş, şu hatırlatmada bulundu:
    "Şu soruyu da sürekli sormamız lazım. Somali veya Afrika’nın başka bir yeri Çad’da, Cibuti’de, Etiyopya’da açlık var. 50 sene evvel Afrika’da bir tek Allah'ın kulu açlıktan ölmüyordu. Mesele bu sorunun üzerine yoğunlaşmak ve dünyayı sömüren emperyalistlerin kollarını kanatlarını kırarak bizim coğrafyamızdan, dünyanın her yerinden kovalamaktır." CİHAN