ANTALYA  - Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptıkları projelerin yer aldığı sergi açıldı.
Mucit öğrenciler yaptıkları projeleri sergilerken, farklı alanlardaki buluşlarıyla da büyük ilgi topladı. Teknoloji ve Tasarım Sergisi'nde, kapı gıcırtısına son veren sistemden, bulaşık yıkarken yerleri ıslatmayan çekmeceye, TV izlerken dikkati dağıtmayan bardaklı tabaktan, zilinden, suluğuna çok amaçlı baston ve pratik ilaçlık gibi birbirinden ilginç yaklaşık 100 proje yer alıyor. Öğrencilerin, Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Selimiye Özkan Gül ve Güler Şener gözetiminde gerçekleştirdiği projelerin yer aldığı sergide yer alan tüm projeler beğeni topladı.
Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Selimiye Özkan Gül ve Güler Şener, serginin öğrencilerin günlük hayatı kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği projelerden oluştuğunu ifade ederek, bu projelerle öğrencilerin üretim kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçladıklarının belirtti. Mucize bastonun mucidi olan 8. sınıf öğrencisi Abdussamet Görgülüer, dedesinin çektiği sıkıntılardan yola çıkarak diğer yaşlı insanların da aynı sıkıntıları çekeceğini düşünerek bastona zil, su ve ilaç kesesi de yerleştirerek güncel hayatı kolaylaştırmış oluyor.

CİHAN