Marmaris ilçesinde, eşiyle 14 yaşındayken sekiz yıl önce evlenen Seher’in eşi Osman Ekinci, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçundan 6 yıl hapis cezası aldı. İki çocuk sahibi Seher Ekinci de, eşi hapse girince iki çocuğuyla birlikte zor günler yaşamaya başladı. Seher Ekinci, Başbakan Erdoğan’dan kendilerine yardım eli uzatmasını istedi. 
Armutalan Şehit Ahmet Benler Caddesi’nde kaynanası, görümcesi ve iki çocuğuyla yaşayan 22 yaşındaki Seher Ekinci’nin dramı yürek burkuyor. Marmaris'te hamallık yaparak 9 kişilik ailesinin geçimini sağlayan Osman Ekinci, memleketleri Hatay'da 8 yıl önce görücü usulüyle 14 yaşındaki Seher Bayraktar ile dini nikâhla hayatını birleştirdi. Sonra ailesiyle Marmaris'e göç eden çiftin 2006'da Marmaris Devlet Hastanesi'nde Ahmet ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Doğumu gerçekleştiren doktor, annenin yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Ekinci hakkında, "Hürriyeti tahdit etmek ve çocuğu cinsel istismar" suçlarından kamu davası açıldı. Ekinci, dava sonucu 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Üst mahkemenin de kararı onaması üzerine bir ay kadar önce 34 yaşındaki Ekinci, cezaevine konuldu. İki çocuğuyla ortada kalan Seher Ekinci, devletin kendisine yardım elini uzatmasını istedi. Eşiyle severek evlendiğini belirten Seher Ekinci, ilk çocuğunu dünyaya getirdiği sırada doğumuna yardımcı olan kadın doktorun, yaşı küçük olduğu için polise şikâyette bulunduğunu söyledi. 2007'de eşi aleyhine dava açıldığını ifade eden Ekinci, şöyle konuştu: "Dava yaklaşık 3 sene sürdü. Mahkeme 8 yıl hapis cezası verdi daha sonra 6 yıla indirildi. Bunun üzerine temyiz için başvurduk, aradan 5 yıl geçmesine rağmen bir haber çıkmadı." Kendisinin de küçük yaşta evlendiğini söyleyen Osman Ekinci'nin annesi Emine Ekinci de sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim geleneklerimiz böyle, ben 13 yaşında evlendim. Oğlumu görücü usulüyle evlendirdik. Gelinimizi babası verdi, annesi razı oldu. 9 kişilik aileye oğlum, aldığı asgari ücretle bakıyordu. Oturduğumuz ev kira, şu an zor durumdayız."
Ekinci çiftinin çocukları 8 yaşındaki Ahmet ve 6 yaşındaki Emine ise babalarının hapisten çıkarılmasını istedi. Ekinci ailesi, oğullarının hapisten çıkabilmesi için kendilerine hukuki destek sağlanması talebinde bulundu.