Denizli’de bisiklet binerken bir aracın altında kalan 7 yaşındaki Mert, araç altında uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekiplerinin uzun süren uğraşlarının ardından araç altından çıkarılan minik Mert daha sonra hastaneye kaldırıldı.
Olay bugün öğle saatlerinde Denizli’nin Kayhan Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin önünde bisiklet binen 7 yaşındaki Mert Apak, dört yolun kesiştiği kavşakta Nuray D. isimli şoförün kullandığı 03 NA 008 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın ardından bisikletiyle aracın altına giren Mert, 5 metre aracın altında sürüklendi. Daha sonra duran aracın altında kalan minik Mert için olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri şoför Nuray D.’yi emniyet müdürlüğüne götürürken, araç altında kalan Mert’in vücudunda birçok yara olduğu görüldü. Denizli Belediyesi İtfaiye ekipleri minik Mert’i kurtarmak için aracı yukarı doğru kaldırmaya çalıştı. Buna rağmen aracın altından kurtarılamayan Mert’e ambulansta görevli hemşireler başını okşayarak moral verdi. Kendisini kurtarmaya çalışan ekiplere ‘ Hadi gari’ diye seslenen Mert, uzun süren uğraşların ardından aracın yukarı doğru kaldırılmasıyla aracın altından çıkarıldı. Boyunluk takılan Mert kaza yerinde hazır bekletilen ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılırken, minik Mert’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Kazanın ardından olay yerine gelen Mert Apak’ın annesi Dudu Apak ise uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun hangi hastaneye kaldırıldığını polislerden öğrenmek isteyen Dudu Apak, daha sonra oğlunun kaldırıldığı hastaneye gitti.
Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.