Türkiye dün gece feci bir olaya şahit oldu. Adana'da bir ilçete 3 katlı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında ortaöğretim seviyesinde 11 kız öğrenci 1 görevli hayatını kaybetti. 22 öğrenci de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Dün gece Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı olduğu belirtilen bir kız öğrenci yurdunda çıkan kan donduran yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Ahşabın hakim olduğu binada yanarak ölen küçük bedenler itfaiye ekiplerinin çabalarıyla çıkarıldı. 19.30'da çıktığı belirtilen kız öğrenci yurdunda kesin bilgi olmamakla birlikte öğrencinin kaldığı, kız yurdunun Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'ne ait olan, Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu belirtildi. Aladağ Belediye Başkanı'nın ifadesine göre elektrik kontağından çıkabileceği belirtilen yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

ÇATI YANINCA ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ
Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.
Yangının kontrole alınmasının ardından girilen yurt binasında önce 5, daha sonra da 7 yanmış cesede ulaşıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.
Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.