Van'daki Kabul Toplama Merkezi (KTM) artık 5 yıldızlı otel konforunda. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda sınıra giden ve dönen askerlerin geçici olarak barınmaları için yapılan bu toplanma merkezi, 1760 kişi kapasiteli merkezde Mehmetçiklere misafir edildikleri süre içersinde çeşitli sosyal faaliyet imkanı sunulurken, birliklerine ulaştırılmaları ise helikopter veya zırhlı araçlarla sağlanıyor.
Mehmetçik, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelesini aralıksız sürdürürken, sınır birliklerine gelen ve dönen askerlere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda geçici olarak barınmaları için yeni bir KTM yapıldı. Askerlerin Van'a geldikten sonra birliklerine gitmeden önce 5 ile 10 gün misafir edileceği KTM, 5 ayrı bina ve 61 koğuştan oluşuyor.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
5 yıldızlı otel konforu düşünülmüş KTM, toplam 1760 kişilik kapasiteye sahip. 24 saat sıcak su, ortopedik yataklar, duşlar, lavabolar ve fotoselli musluklar askerlerin hizmetine sunulurken, 4 yemekhanede üç öğün sıcak yemek de çıkarılacak. Askerlerin KTM'de misafir edildikleri süre içersinde sosyal faaliyetlerini sürdürmeleri için gazino ve ortak alanlar da düşünüldü.

Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından 24 saat boyunca KTM'nin yaşam alanları canlı olarak izleniyor. KTM'de misafir edilen askerler, daha sonra çelik yelek ve kask giydirilerek helikopter yada mayına karşı korumalı Kirpi tipi zırhlı araçlarla güvenli bir şekilde birliklerine ulaştırılıyor.

Kabul toplanma merkezlerinin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan kahraman Mehmetçiklerimizin güvenli bir şekilde birliklerine gitmelerin sağlamak için kurulmuş birlikler olduğunu belirten Van Jandarma Asayiş Kolordu Komlutanlığı Kabul Toplanma Merkezi Komutanı Jandarma Binbaşı Sabri Erten; "Askerlerimiz Van'a geldikten sonra havaalanından alınıp buraya getirilerek misafir ediliyor. Çok kısa süre sonra yeni binamızda erbaş ve erlerimize 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye gayret edeceğiz" dedi.