Uşak merkeze bağlı Kaşbelen köyü sakinleri, mera olarak kullandıkları meşe ormanının bakanlık tarafından özel bir firmaya tahsis edilmesi ve asırlık olduğu belirtilen ağaçların kesilmeye başlanmasına tepki gösterdi. Köylüler, Uşak’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile ptotesto amaçlı yürüyüş gerçekleştirdi.

Yaklaşık bin kişi, köy merkezinden ağaç kesiminin yaşandığı taş ocağına doğru yürüdü. Çeşitli sloganların atıldığı ve yaklaşık 5 kilometre süren protesto yürüyüşünde çıkabilecek olaylar nedeni ile jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. 18-25 kasım erozyonla mücadele haftası olduğuna değinen Çevre Gönüllüleri Derneği Uşak Şube Başkanı Hasan Yüksel, “Yaşanacak iklim değişikliklerinden gelecek nesillerimiz ciddi şekilde etkileniyor. Merkez Kaşbelen köyü sınırları içerisinde bulunan bu alanda yapılacak taş ocağı işletmesi köylümüzü etkileyecek, burada ağaç katliamı yapılıyor, köylümüz hayvanını otlatamayacak.” dedi.

"AĞAÇLARA KENDİMİZİ ZİNCİR İLE BAĞLAYACAĞIZ"

Köylüler ise taşocağı işletmesi açılmasını kesinlikle istemediklerini dile getirerek, “Köylümüz burada hayvan otlatıyor, kesinlikle burada ağaç kesmedik, kestirmeyiz. Biz çocuklarımıza gelecek olarak ne bırakacağız. Gerekirse ineklerimizin zinciri ile çoluk çocuk ağaçlara kendimizi zincirleyeceğiz.” dedi. Yapılan protesto yürüyüşü, olaysız şekilde son buldu.