KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale’nin Aşağımahmutlar köyünün çocukları, tarladan topladıkları domates, fasulye, biber ve salatalıkları pazarda satarak Somali’ye yardım gönderdi.
Televizyonlarda izledikleri Somalili çocukların durumuna üzülen Serdar Yılmaz Altın, Haydar Tekin, Haydar Tanyeli, Cengiz Elibol, Serkan Tahan ve Hakan Tekin adlı çocuklar bir araya gelerek, aileleriyle birlikte ektikleri ürünlerden toplamaya başladı. Toplanan ürünleri pazara indiren çocuklar, burada kısa sürede sattılar. Satıştan elde edilen 345 lira parayı Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek’e teslim eden köylü çocuklarının mutlukları yüzlerinden okunuyordu.
Çocukların birlikte yaptıkları faaliyetti memnuniyetle karşılayan Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, çocuklar ekmeğinin yarısını değil, tamamını verdiklerini gördüğünü söyledi. Somali’ye yardımın bir insanlık görevi olduğunu belirten Müftü Gerek, “Bizim milletimiz asli bir milletir. Bir insan düştüğü zaman büyük, küçük demeden herkes yardıma koşar. Bunun en güzel örneğini Kırıkkale’de de yaşıyoruz. Minik eller topladıkları ürünleri, Somali’deki kardeşlerine gönderiyorlar.” dedi.
Somali’deki çocuklara yardımın ulaşması için gerekeni yapacağı sözünü veren Gerek, "Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bölgede yaşanan milyonlarca insanı etkileyen bu durum, salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, hatta çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu amaçla ilimizde çeşitli yardımlar toplanmaktadır." dedi.
Reşadiye Camii’nde yaz okulunda okuyan çocukların Somali’ye yardım için bir araya geldiklerini açıklayan Reşadiye Camii İmamı Hidayet Doğan, çocukların Somali’ye yardım için yüreklerini ortaya koyduğunu ifade etti.
Aşağımahmutlar köyünün tarımla uğraştığını açıklayan Doğan, "Çocuklarımız pazarda sattıkları ürünleri yardım için Somali’ye göndermeye karar verdi. Aileleri de bunu destekledi. Kısa sürede 345 lira para toplandı. Toplanan paralar İl Müftülüğü aracılığı ile Somali’ye gönderildi." diye konuştu.
Televizyonlarda Somalili çocukların durumunu izledikçe üzüldüğünü açıklayan Serdal Yılmaz Altın, "Arkadaşlarla Somalili çocuklara yardım için karar verdik. Hepimiz topladığımız ürünleri birleştirip sattık ve parasını Somali’ye gönderdik." şeklinde konuştu.


CİHAN