Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı işadamları, Güney Ege Bölgesi'ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından incelemek, sektörel kuruluşları gezerek yerinde görmek ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Denizli’ye geldi. 
Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2012 Eylül ayında Güneydoğu Avrupa Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kuruluş konferansına katılım sağlamış ve böylece Kosova'daki diğer Ajanslarla görüşme imkanı bulmuştu. Ardından 2013 Şubat ayında, Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri, GEKA öncülüğünde Güney Ege'ye işbirliği ziyareti gerçekleştirerek bölgedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret etmişlerdi. Kosova Kalkınma Ajansları, Kosova'dan iş adamlarının bölgedeki şirketleri görmesi ve birebir görüşme olanağı bulması amacıyla Denizli’ye geldi ve Denizlili işadamlarıyla buluştu.
Denizli Ticaret Odasındaki buluşmada Kosovalı işadamları Denizlili işadamlarıyla görüşerek iki ülke arasında yapılabilecek ticari alış verişleri değerlendirdi.